A gyilkos: ezt a rejtett részletet kevesen fedezik fel a filmben, pedig van jelentősége

MOZI HÍREK – A gyilkos utolsó beállítása egy figyelemre méltó részletet sejtet Fassbener hátborzongatóan sztoikus főszereplőjéről David Fincher új Netflix-filmjében. FIGYELEM: SPOILEREK következnek!

 

 

A gyilkos (The Killer) utolsó felvétele Michael Fassbender figyelemre méltó színészi megközelítésére utal David Fincher legújabb filmjében. Fincher várva várt thrillere az október végén kezdődött korlátozott mozibemutató után 2023. november 12-én, pénteken került a Netflixre. Hamarosan a Netflix 10 legjobb filmjének első helyére került. A Hetedik (Se7en), a Holtodiglan (Gone Girl) és A közösségi háló elismert rendezőjével való első együttműködésében Fassbender egyértelműen teljes arzenálját és képességeit hozta a hátborzongatóan sztoikus főszereplő, egyszerűen csak „A gyilkos” néven ismert főhős szerepében.

A gyilkos egyben Fincher második nagyjátékfilmes együttműködése Andrew Kevin Walker forgatókönyvíróval, aki a Hetedik eredeti forgatókönyvét írta.

Fincher és Walker a Love, Death & Robots 3. évadának 2. epizódján, a „Bad Traveling”-en is együtt dolgoztak, mielőtt újra összeálltak volna a The Killerhez.

 

A gyilkos szemrándulása arra utalhat, hogy visszanyerte emberségét

 

A gyilkos utolsó képkockájában Fassbender főhőse a megtorlás után végre békére lelt. A Dominikai Köztársaságban pihen szerelmével, Magdalával (Sophie Charlotte). Napszemüvegének oldalán keresztül a nézők még megpillanthatják pislogás nélküli szemét, amint valami ismeretlen semmibe vagy messze távolabbi célpontba bámul.

Mivel új paradicsomában nincs semmi veszély, amire koncentrálhatna, a Gyilkos végül megtöri sztoikus és mozdulatlan jellegzetes arcát, és hagyja, hogy a szeme megránduljon, mielőtt lehunyja a szemét, miközben a film feketére vált.

Ez Fincher, Walker és Fassbender látszólag szándékos döntése. A főszereplő végül visszavonja az arcizmok és manírjai feletti teljes kontrollt. Az egész film a veszélyes munka rendkívüli hosszadalmasságát és követelményeit örökítette meg. A karakternek kézzel kellett lelassítania a szívverését, és hajthatatlan precizitással kellett cselekednie, hogy céljait véghez vigye. A film végén látható szemrebbenés azt a benyomást kelti a nézőkben, hogy a Gyilkos elkezdi elengedni magát. Engedi, hogy kevésbé robotszerűen működjön, és inkább úgy viselkedjen, mint egy átlagos ember.

 

Miért nem pislogott a kamerába Michael Fassbender a forgatás alatt?

 

A Variety szerint Erik Messerschmidt, A gyilkoson dolgozó Oscar-díjas operatőr észrevette, hogy Fassbender az egész forgatás alatt egyszer sem pislogott a kamera előtt. Fassbender ismert aprólékos és megerőltető method acting technikáiról. Ezzel még színésztársait és más munkatársait is bosszantotta karrierje során. Például egykori osztálytársát, Tom Hardyt a londoni Drama Centre-ben (via Daily Actor). Fassbender teljes odaadása a Gyilkos kendőzetlen és félelmetes főhősének a filmet jobbá tette. Továbbá Fincher közismerten könyörtelen rendezői stílusához is passzolt…

Forrás: Variety, Daily Actor

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu