Elképesztő, mi mindent tett volna a Google a Stadia sikeréért!

Egy olyan céget is megvásárolt volna az Alphabet, amelyről nem hittük volna, hogy kiszemelt volna magának.

 

A Google és az Epic Games közötti per kapcsán szinte naponta bukkannak fel érdekes dokumentumok, amelyek láttán az állunkat keressük a padlón. Nos, ez így van most is, ugyanis a The Verge felfedezte, hogy a Google az azóta megjelent, majd rövid úton elfelejtett, aztán végül megszűnt szolgáltatása, a Stadia kapcsán egy nagyobb céget is felvásárolt volna, csak hogy a felhőből való játék népszerűbbé válhasson. A Google az Epic Gameset vásárolta volna fel! Ezt egy belsős emailváltásból tudtuk meg.

A Google 2018 során szerzett volna többséget a Tim Sweeney vezette cégben (amelyben továbbra is ő a többségi tulajdonos, de a kínai techóriás Tencentnek is van úgy 40%-a az Epicben, és velük közösen is tervbe vették az Epic felvásárlását…), ugyanis az Epic Games sikeressé tette a Fortnite-ot, ami így a Google terméke lett volna. Sőt, az Androidnak is nagy segítség lett volna, ugyanis a Stadia 2019-ben rajtolt el. Ambíciózusnak hangzik mindez, de az Epic által kiadott játékok felett „a guglinak” nagyobb kontrollja lett volna. A koncepciót Project Elektrának nevezték el.

„Csütörtökön egy csomagajánlatot hozunk BC-nek az Epic Gamesre. Beszéltem Jamie-vel, és azt hiszem, szükségünk van egy pár oldalra arról, hogy a befektetés hogyan nézhet ki, és valakire, aki ott van, hogy megvitassuk (bármi alapján, amit nyilvánosan megtudhatunk). Most volt egy előkészítő hívásunk, és a befektetés volt az egyetlen módja annak, hogy az emberek reálisan el tudták képzelni, hogy megingassák őket az Epic Androidhoz való hozzáállásáról, mert könnyű elképzelni, hogy milliárdokat fektetünk be, és valami nevetséges értékelést kapunk (mindenki számára, kivéve a corpdev, vállalati embereket),” írja a kérdéses email.

Talán jobb is, hogy nem lett a Google az Epic Games tulajdonosa, ugyanis a cég nagyon hajlamos gyors úton megszabadulni a szerinte sikertelennek nevezett termékeitől. Ezt nem csak mi gondoljuk így, ugyanis egy külön weboldalon, a Killed By Google-n közel háromszázat láthatunk!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu