Gladiátor 2: Miért lehet Denzel Washington karaktere méltó utódja Russell Crow Maximusának?

MOZI HÍREK – A Paul Mescal körüli izgalmak ellenére, aki a Gladiátor 2 főszereplője lesz, Denzel Washington karaktere pótolja Maximus hiányát.

 

 

A Gladiátor 2 nem Russell Crowe ikonikus karakterének, Maximusnak a visszatérését fogja bemutatni. Ám Denzel Washington szerepe biztosítani fogja azt, ami szükséges ahhoz, hogy kitöltse ezt az űrt. A régóta várt folytatás a tervek szerint 2024. november 22-én kerül a mozikba. A film forgatása a SAG-AFTRA sztrájk végeztével végre újraindul. A Ridley Scott rendezte folytatás forgatásának újraindulása újból izgalomba hozta a Gladiátor 2 szereplőgárdájával és történetével kapcsolatos új és korábban nyilvánosságra hozott részleteket. Köztük Denzel Washington titokzatos karakterének bemutatását.

A Gladiátor 2 több mint 20 évvel az eredeti Gladiátor befejezése után veszi majd fel a fonalat, a cselekmény pedig Lucilla fia, Lucius körül forog majd.

Miután az első film végén Maximus áldozata meghatotta, Lucius úgy dönt, hogy nem vállalja a Caesar szerepét. Helyette inkább a végzet hősének örökségét folytatja. A folytatás főszereplője az Aftersunban szereplő Paul Mescal lesz, aki a felnőtt Lucius szerepét veszi át. Ez az egyik legizgalmasabb dolog a Gladiátor 2-ben. Azonban míg Mescal Luciusa a film új főszereplője, addig Denzel Washington mellékszereplője úgy tűnik, hogy a Crowe által alakított Maximus igazi pótlékát jelenti majd a cselekményben betöltött szerepét tekintve.

 

Hogyan hasonlít Denzel Washington Gladiátor 2 karaktere Maximushoz?

 

Denzel Washington szerepe a Gladiátor 2-ben egyelőre névtelen. Ám néhány érdekes részlet már kiderült a karakteréről. Washington egy egykori gladiátort fog alakítani. A szabadságát azzal érdemelte ki, hogy jóval a folytatás eseményei előtt az arénában harcolt. A Római Birodalomban néhány módja volt annak, hogy egy rabszolga kiérdemelje a szabadságát. A gladiátorként való harc és a túlélés volt az egyik ilyen út. Russell Crowe karakterével a legnagyobb közös pont az, hogy mindketten gladiátorok. Azonban Denzel harcosa további, mélyebb hasonlóságokat mutat Maximusszal a birodalomhoz fűződő kapcsolatuk tekintetében.

Denzel Washington Gladiátor 2. szerepével kapcsolatos legújabb nyomok arra utalnak, hogy miután elnyerte szabadságát, meggazdagodott azáltal, hogy fegyverekkel és ellátmányokkal látta el a római hadsereget, és most már saját harcosokból álló iskolával rendelkezik.

Ez látszólag több párhuzamot vonna Washington karaktere és a Gladiátor Proximója között, akit a 2000-es filmben Oliver Reed alakított. A harag azonban, amelyet Washington karaktere táplál a birodalom ellen, amely rabszolgasorba taszította és arra kötelezte, hogy az arénában harcoljon, lázadó figurává teszi őt. Nyíltan megkérdőjelezi a Római Birodalom útjait. E nézőpont miatt Washington szerepe – annak ellenére, hogy mellékszereplő – közelebb áll ahhoz, amit Maximus képvisel az eredeti filmben.

 

Miért jobbak a Gladiátor 2 új karakterei, mint Maximus visszatérése?

 

A Gladiátort főleg Maximus karakterének ereje és Crowe alakítása tartja fenn. Így a Gladiátor 2. kihívást jelenthet, hogy betöltse ezt az űrt. Mivel azonban a karakter az eredeti film befejezésében meghalt, Maximus visszatérése kényszerű fordulatot, előzménytörténetet, látomásokat vagy flashbackeket igényelne. Ez nem lenne a legjobb megoldás. Crowe Maximus visszatérésével vagy anélkül, de a folytatásban még mindig szerepet játszik a Lucius történetére gyakorolt hatása révén. Az új karakterek pedig sokkal meggyőzőbb, közvetlenebb konfliktusokat biztosítanak Lucius utazásához.

A történet 20 évvel későbbre helyezése és az új karakterek hozzáadása új összetettséget és perspektívákat hoz egy, az első filmben bemutatottól eltérő tájba, és biztosítja azt, amire a filmnek szüksége van ahhoz, hogy Maximus hiányát leküzdje.

Más szóval, a Gladiátor 2 karakterei egészen más filmmé teszik a filmet, mint elődjét. Végső soron ez egy sokkal érdekesebb módot teremt a mese kibővítésére. Anélkül, hogy egyszerűen csak felújítanák Maximus történetét, vagy mankóként használnák Crowe jelenlétét.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu