Jövőre nem lesz új Resident Evil remake a Capcomtól

Helyette viszont egy másik játékot jelenthet még az idei év során be a japán cég.

 

Az utóbbi öt évben a Capcom állapota jelentősen megerősödött, igaz, már a 2017-es Resident Evil 7: Biohazard is szerepet játszott (főleg a mögötte rejlő technológia, az RE Engine lett azóta a cég fő engine-je, és nem véletlenül készül ennek újgenerációs verziója, a RE neXt, azaz a REX Engine). 2019-ben jelent meg a Resident Evil 2 Remake, amiből idén júniusra már több mint 12,6 millió példány kelt el, aztán egy évre rá jött a Resident Evil 3 Remake, ami ennyire (talán a hiányosságai miatt) nem fogyott már jól, ugyanis 7,6 milliót hozott össze júniusra. Idén pedig a Resident Evil 4 Remake jutott el elénk, és ennek DLC-je, a Separate Ways is megjelent az ősz folyamán.

De mi jöhet ezek után? Készül a Resident Evil 9 (minden bizonnyal már a REX Engine-en), de a remake-ek között nem biztos, hogy mi a következő: egy kisebb projektként letudják a Resident Evil: Code Veronicát (amire Hirabayashi Yoshiaki, a producer annyit mondott tavaly, hogy „talán”), vagy kapásból a Resident Evil 5 Remake-nek látnak hozzá? A Code Veronica kapcsán felbukkant egy kamu pletyka a 4chanen, és annyira hülyeségnek tűnt, hogy be sem számolunk róla (japán illető nem nevezi magát angolul úgy, hogy I am jap, az kissé rasszista megfogalmazás angol nyelvterületről…).

Dusk Golem, a Capcom egyik nevesebb szivárogtatója a Redditen azt írta, hogy 2024-ben egy Resident Evil remake sem fog megjelenni, és valószínűleg a RE9 is talán csak 2025 elején jöhet (ha 3-4 éves fejlesztési időszakkal számolunk, ugyanis a RE8: Village is 2021-ben jött ki, jogos ez a tipp). Helyette azt mondta, hogy egy nagy játék bejelentését még idén letudja a Capcom. Ezt minden bizonnyal a The Game Awardson megejti (ez jövő héten lesz), és így talán inkább a Monster Hunter irányába kell tekintenünk.

Ez logikus, hiszen márciusban lesz a franchise 20. évfordulója. Persze mindez még nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu