Switch 2: már a GameCube-on szeretett volna egy funkciót a Smash Bros. alkotója [VIDEO]

Sakurai Masahiro tehát több generációval a többiek előtt járhatott az elképzelésével.

 

A lent beágyazott videóban a részben a játékipartól már visszavonult Sakurai arról beszél, hogy a Nintendo GameCube kontrolleréhez szeretett volna egy görgős funkciót, ami állítólag a Switch utódján is fel fog bukkanni. Sakurai már három évtizede a Nintendónak dolgozik (nem mindig belsős fejlesztőként), így már a Nintendo 64 után érkező platform esetében is ott volt (akkor a Super Smash Bros. Melee-t valósította meg a japán cégnek), és mostanában a YouTube-on a videósorozatával kelti fel a figyelmet. (És több érdekes dologról szokott szó esni a videóiban. Érdemes rá feliratkozni!)

Sok videója anekdotákról és a fejlesztési elveiről szól, és a legújabb videója a kezelőfelülettel foglalkozik. Néha a Nintendo megkérdezte, hogy mit gondol az éppen készülő új hardverről, és néhány esetben funkciókra vonatkozó gondolatait is megoszthatta a nagy N-nel. Az egyik funkció a GameCube fejlesztése óta az volt, hogy legyen egy görgőhöz hasonló elem a kontrolleren, ami az L és R gombokat lecserélte volna, és így a menüben a parancsok közötti váltás sokkal könnyebb lett volna, és szerinte gyorsan kiválaszthatta volna az általa igényelt funkciót.

Ez végül „a játékkockán” nem valósult meg, most viszont a Switch utódjával kapcsolatban hallani a pletykát, hogy pár generációval később bár, de a Nintendo igénybe veszi Sakurai ötletét. Ezt onnan lehet hallani, hogy egy TSA-ügynök (repülőtéri határellenőrnek lehetne magyarul nevezni) a Nintendo kutatói közül eggyel összefutott munkája során, és a csomagjában levő kontroller görgőkkel rendelkezett. Ezek közel vannak a ravaszokhoz, és az egéren látott megoldáshoz hasonlónak lehet tekinteni.

Sajnos itt hozzá kell tennünk, hogy mindez még nem hivatalos, ugyanis a Nintendo a Switch utódját még csak meg sem nevezte, és talán a nyáron, esetleg ősszel fog csak megjelenni az Nvidia Ampere architektúrájára építő GPU-val rendelkező platform.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu