Sony-főnök: „A PlayStation 5-nek vannak bizonyos előnyei a PC-vel szemben”

A Sony Interactive Entertainment alelnökne, Nishino Hideaki megpróbálta jó fényben feltüntetni a három éve megjelent, és november óta áttervezett formát felvett PlayStation 5-öt.

 

A PC-n történő játék egyre népszerűbb (már amikor a videókártya is hajlandó képet adni; ez csak egy példa, ahol egy őskori konfig hibázhat!), de vannak előnyei annak, ha ehelyett inkább PlayStation 5-ön játszunk. Ezt a témát is feszegette Nishino a Nikkei Asiának adott interjúban. Nishino szerint ha a PlayStation 5-tel azonos GPU-teljesítménnyel szeretnének játszani, akkor a felhasználóknak több pénzt kell a konfigjukra költeni. (Ehhez persze hozzá kell tenni, hogy egy PC-t másra is lehet használni; produktivitásban ez a platform előnyben van, és ezen sorokat is egy PC-n körmöljük!) Ezzel szemben egy konzol a játékosnak lehetővé teszi, hogy ugyanazon a szinten rögtön élvezhesse a játékot.

Tény, hogy PC-n játszani drágább (ha a „belépőt” figyelembe vesszük: alaplap, processzor, memória, videókártya, tárhely, tápegység…), de egy high-end konfiguráción a konzoloknál sokkal erősebb látványt kapunk. A sugárkövetés (ray tracing) konzolokon nem nagyon tartható, miközben PC-n a valós idejű path tracing már megvalósult például a Cyberpunk 2077-ben vagy az Alan Wake II-n, és később még több címben számíthatunk erre a jóval erősebb vizualitásra. (Igaz, ehhez egy kellően modern videókártya is szükségeltetik…)

Nishino szerint a Sony azért adta ki az új PlayStation 5 modellt és a PlayStation Portalt a konzol életciklusának közepén, hogy az év végi eladásokat meg tudják tolni. További eladásnövekedést remélnek azoktól a játékoktól is, amik teljesen a PlayStation 5-re kihegyezve készültek (ilyen például az Insomniac Gamestől a Marvel’s Spider-Man 2, vagy akár ide lehetne venni ugyanettől a stúdiótól a Marvel’s Wolverine-t; a pletykák szerint állítólag már 2024-ben meg fog jelenni). És a jövő? Az még kérdéses, viszont mi kételkedünk a PlayStation Portal komolyabb használhatóságában.

Szinte biztos, hogy a PlayStation 5-ből egy Pro modell is készül…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu