Alan Wake 2: megérkezett az 1.0.13-as patch, rengeteg hasznos újdonsággal!

Az Alan Wake 2 legújabb frissítése számos más fejlesztés mellett elhozza a játékba a régóta kért New Game Plus módot is.

 

 

A Remedy Entertainment kiadta az Alan Wake 2 1.0.13-as frissítését, amely a New Game Plus és az új Final Draft befejezéssel bővíti a játékot. A kritikusok által elismert Alan Wake-folytatás a 2023-as Game Awards-on az év játéka díjat elnyerő Baldur’s Gate 3-mal holtversenyben nyolc jelölést kapott. Bár a fődíjat nem vihette haza, a Remedy Entertainment és az AW2 három győzelemmel távozott: Legjobb narratíva, Legjobb művészeti rendezés és Legjobb játékvezetés.

Mivel az Alan Wake 2 inkább a túlélőhorror irányába vitte a sorozatot, sok játékos vágyott egy New Game Plus módra, miután a játék október végén anélkül jelent meg.

A múlt heti The Game Awards-on történt, ahol az AW2 rendezője, Kyle Rowley a legjobb játékvezetésért járó elismerő beszédében gyorsan elszólta magát, hogy a New Game Plus valóban érkezik a játékhoz december 11-én. Valamint, hogy a „The Final Draft” új történeti elemeket is tartalmaz majd.

Most, néhány nappal később, december 11-én a Remedy Entertainment hivatalosan is részletezte az Alan Wake 2 1.0.13-as frissítését! Ez tartalmazza a beígért New Game Plus módot. Továbbá az új Final Draft befejezést is. A játékosoknak rendelkezniük kell az AW2 befejezett mentési fájljával ahhoz, hogy hozzáférjenek a New Game Plus játékmódhoz. A játékosok fegyvereit és képességeit pedig megtartják. Az első cipősdobozos tároló ládákban tárolják, amelyekkel Alan és Saga találkozik, és amelyeket visszakereshetnek. Emellett az összes fegyverfrissítés is megmarad. Ám az nem világos, hogy az Alan Wake Words of Power frissítései is el lesznek-e mentve a New Game Plusban.

Ez az 1.0.13-as frissítés egy új Nightmare nehézségi szintet is hoz az Alan Wake 2-ben, aminek van értelme, tekintve, hogy a játékosok a későbbi New Game Plus futások során a megnövekedett nehézséghez igazodó fegyverarzenáljukat és fejlesztéseiket építhetik fel.

A frissítés emellett az AW2 több aspektusát érintő fejlesztéseket is tartalmaz. Ezek közé tartozik a PlayStation 5 minőségi módjának teljesítményjavulása. A szájszinkronizációs probléma javítása, amely akkor jelentkezik, amikor Saga Anderson és Alex Casey a játék elején megérkezik a Caludron-tóhoz. Számos világítási javítás, valamint a globális javítások mosodai listája minden platformon. A Remedy hozzátette, hogy még mindig dolgozik az Xbox Series X és S játékosok hangszinkronizációs problémáinak megoldásán. Továbbá, hogy a játékosok a következő, 2024-es frissítéskor számíthatnak a javításra.

A javítások hivatalos, teljes listáját az alábbi linken tekinthetitek meg.

Forrás: alanwake.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu