Először láthatjuk videón Luigit a Super Mario 64-ben! [VIDEO]

Egy régi videókazetta jóvoltából láthatjuk működésben a Nintendo 64 forradalminak számító nyitócímében a végleges változatból a memóriához köthető problémák miatt kimaradó Mario fivért.

 

1995. Space World show. Akkoriban a japán cégnek a hazai pályán volt egy rendezvénye, amit évente szokott megtartani, és itt fel szokott bukkanni több játéka is, ami akkoriban még fejlesztés alatt állt. Így volt ez 28 évvel ezelőtt is, ugyanis a Space Worldön felbukkant a Nintendo 64 is, ráadásul első alkalommal. Ekkor már nem Ultra 64 volt a konzol neve, és a játékok között megtalálhatjuk a Super Mario 64-et. A kamerás felvétel minősége nem a legjobb, de amit a lent beágyazott videóban találhatunk azon a ponton, ahol a videó elindul (ha mégis 00:00-ról kezdene, akkor 13:21-től), az bizony nem semmi…

Két képernyőt láthatunk. Bal oldalt Mario, és jobb oldalt Luigi bukkan fel! Legutóbb őt 2020-ban láthattuk a nagy Nintendo-szivárgásban, ott ugyanis modellként ott maradt a Super Mario 64-ben. Eredetileg ő a második játszható karakter lett volna, mondta egy 1996-os interjúban Miyamoto Shigeru, a nagy N legendás játéktervezője. Egy egyszerű, LEGO-kockákhoz hasonló szobában futhatott körül Mario és Luigi, de a mászás, ugrálás sem maradt volna ki. Ez a jellemzés hasonlít arra, amit a videóban láthatunk…

„Úgy volt, hogy egy Mario Bros. stílusú minijátékban is szerepeltetjük, de mivel a legtöbb felhasználónak valószínűleg csak egy kontrollere van, amikor először megveszi az Nintendo 64-et, ezért (és más okokból) úgy döntöttünk, hogy nem rakjuk be. Szerintem nagyszerű lett volna, ha kétjátékos módban, Marióval és Luigival is megcsinálhattuk volna. De ha rosszul csináltuk volna, akkor verekedős játék lett volna belőle, vagy valami ilyesmi (nevet), úgyhogy ezt a kihívást meghagyjuk a következő alkalomra,” mondta anno Miyamoto. Egy 2009-es Iwata Asks-interjúban pedig azt mondta, hogy a törölt többjátékos mód osztottképernyős volt, és külön-külön jutott be a két karakter a kastélyba, és ő örült, amikor a két fivér összetalálkozott. Volt egy másik mód is egyrögzített kameraállással, és ahogy futott el tőle Mario, úgy lett ő egyre kisebb.

Kár, hogy Luigi kimaradt.

Forrás: VGC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu