iPhone 16: mindegyik modellben A18-as chip, a Pro párosban pedig tetraprizmás lencse?

TECH HÍREK – Ha már kiszivárgott a Samsung Galaxy S24, akkor az egyenlőség jelében emlékezzünk meg a 2024-es iPhone mobilokról is…

 

Az Apple az iPhone 15 Pro és Pro Max mobilokban indította el a 3 nanométeres A17 Pro rendszerlapkáját (SoC – system-on-a-chip), amivel az első alkalom volt, amikor nem használta a Bionic nevet (az alap és Plus modell pedig maradt az A16 Bionicon), de jövőre a helyzet számottevően megváltozhat, ugyanis a kiszivárgott iOS 18-as programkódban utalások vannak arra, hogy mind a négy iPhone 16-os modell a legújabb chipsetet, az A18-at kapja, és talán lesz megkülönböztetés az alap és a Pro modellek között is.

A MacRumors szerint a Crystal kódnevű iOS 18 frissítésben négy, ki nem adott iPhone modellre való utalások vannak (D47: ‌iPhone 16, D48: ‌iPhone 16‌ Plus, D93: iPhone 16 Pro, D94: ‌iPhone 16 Pro‌ Max). Úgy tűnik, hogy az Apple vagy elvetette az Ultra elnevezést, vagy csak később fogja bevezetni ezt. Mind a négy új mobilban a t8140-es SoC lesz, ami jelenleg Tahiti kódnevű. Az iPhone 16 alap és Plus modelljében a D4y kódnevet kapta a SoC, míg a Pro és Pro Max modellben D9x néven fut cégen belül a chip. Kizárt, hogy ugyanazt a technológiát kapja mind a négy variáns, mert nem érné meg a cégnek, így kevésbé lennének vonzóak a Pro modellek.

Az alap A18 chip egy átnevezett A17 Pro lehet az iPhone 16-ban és 16 Plusban. Az A18 Pro lehet az erősebb teljestményű chip neve, és a gyártáshoz az Apple a TSMC N3E folyamatát veheti be igénybe, ami az N3B-hez képest alacsonyabb lenne a gyártási költség. A processzorról és a grafikus chipről viszont nem tudunk semmit sem. Nem csoda, hiszen a mobilok 2024 őszén fognak csak megjelenni…

Szintén a MacRumors írt arról, hogy az iPhone 16 Pro és Pro Max tetraprizmás lencsét kaphat (az iPhone 15 Pro-ban ugyanaz a 3x-es zoom van mint a 14 Pro Maxban), ami egybe vág egy elemző, Ming-Chi Kuo előrejelzésével, és a The Elec is beszámolt erről nemrég. Az iPhone 15 Pro Maxben olyan tetraprizmás teleobjektívje egy olyan szerkezet, amely a fényt többszörösen visszaverő, hajtogatott üvegből áll. Optikailag akár 5x-ös zoomolást végezzen. Az iPhone 15 Pro állítólag a kisebb mérete miatt nem kapta meg a tetraprizmás teleobjektív frissítést. Az érzékelőnek a kameramodul mögötti működéshez némi helyre van szüksége, ami az egyik oka annak, hogy csak az iPhone 15 Pro Max kapta meg, de ez jövőre megváltozhat. A vállalat azt tervezi, hogy az iPhone 16-ot 6,3″-os, az iPhone 16 Pro Maxet pedig 6,9″-os kijelzővel látja el, így a készülékeknek jelentős helyük lesz az új tetraprizmás kameraérzékelőre. A mobilon a Capture gombbal videót lehet majd rögzíteni, de a többi lehetséges funkciója nem ismert.

Úgyhogy itt is van miért izgulni…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu