Túl az 50 millión a PlayStation 5, az Xboxhoz képest jelentősen jobban fogy!

A Sony Interactive Entertainment (SIE) megkapta karácsonyi ajándékát (van, aki meg nem kap semmit): a cég közölte, hogy 50 millió eladásnál is többet hozott össze a PlayStation 5. (Nem a boltokba kiszállított készletekről van szó, hanem a fogyasztóknak eladott példányok számáról!)

 

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója a sajtóközleményben ezt írta: „A PlayStation 5 ezen eladási mérföldkövének elérése a PlayStation Studios és partnereink tehetséges fejlesztői által létrehozott hihetetlen élmények iránti szenvedélyük és a PlayStation-közösség rendületlen támogatásának bizonyítéka. Hálásak vagyunk minden játékosunknak, aki eddig csatlakozott a PlayStation 5 utazásához, és nagyon örülünk, hogy a megjelenés óta ez az első olyan ünnepi szezon, amikor a PlayStation 5 konzolokból teljes készletünk van – így bárki, aki szeretne, szerezhet egyet.”

Eric Lempel, a SIE nemzetközi üzleti vezetője pedig a Financial Timesnak mondta, hogy a PlayStation 5 iránti érdeklődés hatalmas volt idén, és a cég szerint a PlayStation 4-gyel összevetve időtartamban hamarosan le fogja hagyni annak értékesítéseit: „Úgy gondolom, hogy képesek vagyunk erre. A PlayStation 5 iránt óriási volt a kereslet az idei évben. A lendület most is erős, és ez folytatódik. A legutóbbi Black Friday-es értékesítési időszak hozzájárult ahhoz, hogy a Sony közel 30 éves játékipari történetében ez volt a legnagyobb PlayStation-értékesítési november mind darabszámban, mind bevételben mérve.” Lempel optimista aziránt, hogy a PlayStation 4 élettartama során összehozott 117 millió eladást a PlayStation 5 felül tudja majd múlni. A jelenlegi üzleti évben 25 millió példányt akar a boltokba kijuttatni a Sony (ez ugye március végéig tart), és ha ezt a cég megvalósítja, akkor egy 25 éves rekordot dönthet meg, ugyanis anno a Sony tizenkét hónap alatt 22,6 millió PlayStationt szállított ki.

Az Ampere Analysis elemzője szintén a Financial Timesnak mondta, hogy az Xbox Series X/S pároshoz képest a PlayStation 5 értékesítési aránya idén 3:1 volt! A PS5 eladásai kb. 65%-kal erősödve idén 22,5 milliónál tartanak, miközben az Xbox Series páros 15%-os csökkenéssel 7,6 millióra csökkent, a korosodó Nintendo Switch pedig 18%-os zuhanással 16,4 milliót hozott össze.

Ja, amúgy a PlayStation 5 az 50 milliót a PlayStation 4-hez képest mindössze egy hét lemaradással érte el, hiába volt egy pandémia és egy ebből adódó súlyos készlethiány!

Forrás: Gematsu, WCCFTech, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu