Final Fantasy 7 Rebirth: a fejlesztők elárulták, visszatérhetnek-e egyes karakterek a halálból!

A Final Fantasy 7 Rebirth fejlesztője, Tetsuya Nomura azt ígéri, hogy aki a játék cselekménye során meghal, az később nem fog újraéledni, akárcsak az eredetiben. FIGYELEM! Ez a cikk spoilereket tartalmaz a Final Fantasy 7-hez!

 

 

A Final Fantasy 7 Rebirth nagyban megemeli a tétet hősei számára. Tetsuya Nomura ugyanis kijelentette, hogy aki meghal a második fejezetben, az örökre eltűnik. A Final Fantasy 7 Remake kibővítette és megváltoztatta a szeretett 1997-es eredeti történetét. A megjelenés előtti promóciós anyagok alapján úgy tűnik, hogy a közelgő folytatás is ezt fogja folytatni. Az FF7 Rebirth ott folytatja, ahol az előző játék abbahagyta. Cloud Strife és a Team Avalanche többi tagja elhagyja Midgar városát, miután megküzdöttek Sephiroth-tal és legyőzték az idővonalat irányító Whispers of Fate-et.

A Whispers legyőzése komoly következményekkel jár a Final Fantasy 7 Remake-trilógia következő fejezetére nézve, például megváltoztatja az eredeti idővonalban korábban elesett karakterek sorsát.

Zack Fair, akit a Crisis Core: Final Fantasy 7-ben a Shinra csapatai lőttek le, az FF 7 Remake végén kiderült, hogy életben van. Míg az Avalanche tagja, Biggs túlélte a Sector 7 pusztulását, és a Rebirth-ben bosszút akar állni elesett társaiért. Más mellékszereplők, mint például Jesse Rasberry, láthatóan megmenekültek eredeti halálukból. Ám bárki más, aki abban reménykedik, hogy elkerülheti a Kaszást, lehet, hogy nincs szerencséje.

Az FF7 Rebirth kreatív igazgatója, Tetsuya Nomura nemrégiben interjút adott a Game Informernek. A játék különböző aspektusairól, például a Rebirth új felfedezhető helyszíneiről beszélt. Az interjú során Nomura felvetette, hogy a Rebirthben is lesz állandó karakterhalál, akárcsak az eredeti játékban. „Úgy gondolom, hogy a veszteség olyasmi, ami váratlanul történik, és nem valami drámai vagy elhúzódó, hanem olyasmi, amikor egy személy, akivel éppen csak beszélgettél, hirtelen eltűnik, és soha többé nem tér vissza” – nyilatkozta.

„Úgy gondolom, hogy a személy, aki meghal, nem térhet vissza ebben a címben, és ezt tettük az eredetivel is.”

Nomura nem pontosította, hogy ki halhat meg az FF7 Rebirth végén. Sok rajongó természetesen azt feltételezi, hogy a játék Aerith Gainsborough tragikus halálával ér véget. Egy korábbi interjúban Nomura megerősítette, hogy az FF7 Rebirth a Forgotten Capitalban fog végződni. Azon a helyen, ahol Aerith meghalt az eredeti Final Fantasy 7 második felvonásában. Emellett az FF7 Rebirth ESRB-besorolása megemlíti, hogy egy karaktert leszúrnak. Ez megegyezik azzal, ahogyan Sephiroth végzett anno Aerith-szel.

Érdemes azonban azt is megjegyezni, hogy a Final Fantasy 7 Remake már az eredeti játék idővonalát is nagyban megváltoztatta, és Aerith helyett egy másik FF7-es főszereplő halhat meg.

Egyes rajongók például úgy gondolják, hogy Tifa lehet az, akit Sephiroth megölhet. Ugyanis az FF7 Rebirth újabb trailerei nagyobb hangsúlyt fektetnek rá. Bárki is érjen is szörnyű véget a Final Fantasy 7 Rebirthben, nem fog feltámadni, és ez valószínűleg még tragikusabbá teszi a dolgokat, amikor a játék február 29-én megjelenik.

Forrás: Game Informer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu