Itt a világ első dual-mode monitorja az ASUS-tól! [VIDEO]

TECH HÍREK – Az ASUS bemutatta a ROG Swift OLED PG32UCDP modellt, ami az első olyan monitor a piacon, amely képes váltani a 4K felbontás 240Hz-es frissítési gyakorisága és a 1080p felbontás 480Hz-es még magasabb frissítési gyakorisága között. Ez a technológiai újítás jelzi a piacvezető gyártók közötti versenyfutást, ahol az ASUS és az LG is azon dolgozik, hogy a legmodernebb monitorokat kínálja a felhasználóknak.

 

A 32 hüvelykes monitor szinte keret nélküli kialakítású, három lábú állvánnyal rendelkezik. Jelenleg még nem erősítették meg, hogy a monitor támogatja-e a DisplayPort 2.1-et, de valószínűnek tartják. Bár a csúcstechnológiás monitor ára még nem ismert, valószínűleg magas lesz.

Az ASUS új monitoráról várhatóan további részletek derülnek ki a 2024-es CES-en, amely január 9-én kezdődik. Az LG is további információkat tervez közzétenni a saját versenyző monitorairól. A 2023-as CES számos lenyűgöző technológiai bejelentést hozott, és a 2024-es esemény valószínűleg nem lesz más. A CES gyakran ad okot a high-end technológiai eszközök rajongóinak, hogy izgatottak legyenek a jövő iránt.

Sok high-end PC tulajdonos változatos célra használja a készülékét, például gyors frissítési frekvenciájú versenyjátékokra, grafikát hangsúlyozó lassabb játékokra vagy 4K videótartalom fogyasztására. Ez a monitor az ilyen típusú felhasználók számára ideális megoldást nyújt, lehetővé téve számukra, hogy zökkenőmentesen váltogassanak a különböző frissítési frekvenciák és felbontások között.

Amint megjelennek, az ASUS és az LG monitorokból álló sorozat potenciálisan csatlakozhat a jelenlegi legjobb OLED 4K játékmonitorok sorához. Az OLED kijelzők a piac egyik legfejlettebb lehetőségei közé tartoznak, javított képminőséget kínálva, miközben jelentősen kevesebb energiát fogyasztanak. A legjobb OLED monitorok többsége 900 és 1500 dollár közötti árkategóriában található, így érdekes lesz látni, mennyi pluszköltséget jelent majd az új kétfunkciós funkció. Egyéb érdekes monitorfunkciók, mint a vezeték nélküli kapcsolat és a fejlettebb szemvédelem, további áttörő technológiák, amelyek állítólag ezeknél a cégeknél készülőben vannak, bár az előbbi valószínűleg még sok év távol van.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu