Hamarosan jön a Switch-re is a 3DS-en látott R4-féle kazetta! [VIDEO]

Ez a technológia kissé szürkének nevezhető, ha a legalitását nézzük, de a későbbiekben még aranyat érhet a technológia…

 

Kezdjük azzal, hogy egy, még bőven aktív platformról beszélünk, és ebből adódóan nem támogathatjuk a kalózkodást, amire a hírünk tárgya is alkalmazható. Viszont később, amikor a Nintendo biztosan le fogja zárni a Switch számára fenntartott eShopot, a lent beágyazott videóban található kazetta lehet az, amin futtathatunk egyszerre több játékot is, és ha ezek csak digitálisan megjelent címek, így a játékok megőrzése (a játékipar egyik szégyenfoltja! garantálható lesz.

„Izgalmas hírek a Nintendo Switch-közösség számára! Egyik követőnktől exkluzív videót kaptunk egy hamarosan megjelenő termékből, aminek az illető bétatesztelője. Állítólag egy „flash cart” típusú eszköz érkezik hamarosan a Nintendo Switch-re, amely minden firmware-t, konzoltípust és régióból támogat. Bár már régóta esedékes volt, kicsit szkeptikusak voltunk, ezért kértünk valami bizonyítékot. Meglepetésünkre az illető nem sokkal később küldött nekünk egy videót, amiben használat közben mutatja be a terméket. És ez teljesen hitelesnek tűnik. Mindenesetre azt mondták nekünk, hogy a termék készen van. Úgy tűnik, 2024 januárjában szállítják ki az első példányokat, így hamarosan többet meg fogunk tudni róla. Hamarosan további frissítéseket ígértek nekünk,” írta a Twitteren az @AfterTimeX fiók.

A Nintendo értelemszerűen nem nagyon támogat ilyen termékeket. A Nintendo 3DS esetében sem tette, holott arra megjelentek a népszerű R4-es kazetták. Ezeket néhány régióban betiltották, ugyanis a nagy N szerzői jogi követeléssel élt a termék ellen. Ezen felül a japán cég azokra is rászállt, akik értékesítették az R4-et. Amúgy a Switch-en látható megoldás vagy valamilyen Switch-hack jóvoltából működik, ami egyedi rendszerszoftver futtatását engedélyez (az angol CFW kifejezés, a custom firmware rövidebb megfelelője hazánkban is fel-felbukkan), amire korábban a Team Xecuter utalt néhány éve. A másik lehetőség az, hogy a Switch kerneljét módosítja a kazettán futó kód.

Megismételjük, nem valami legális az, amiről itt szó esett!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu