Egy kiszivárgott moddal több videókártyán és játékban is használható az AMD FSR3!

TECH HÍREK – Az Nvidia DLSS 3-hoz hasonlóan „képkockákat generáló” AMD FSR 3-at az Nvidia kártyáin, és a csak FSR2-t tudó játékokban is be lehet így vetni.

 

LukeFZ követte el az AMD FSR3-at bekapcsoló modot. Ő nemrég a Starfielden, az Alan Wake II-n, a Hogwarts Legacy-n és a The Last Of Us Part I-en is dolgozott modok tekintetében. Mindegyik játékban lecserélte az Nvidia DLSS-ét az AMD FSR-ére, így azokban a címekben szükséges volt a DLSS támogatása, de az új mod, amit itt lehet elérni (az eredeti linket Base64 formátumban osztották meg, de mi elvégeztük az olvasók helyett a dekódolást, így a fájlmegosztót egy klikkeléssel el lehet érni), a támogatott játékok listáját pedig itt.

Ha a szükségletek között a CyberFSR-t találjuk a táblázatban, akkor másképp kell telepíteni. Az Alan Wake II jelenleg nem támogatott az RDNA 3-as videókártyákon (instabil). Le kell tölteni a PotatoIsBack.zip fájlt, tegyük a játék exéje mellé. Ha Linuxot vagy Nvidiás videókártyát használunk, töröljük az archívumból kicsomagolt dxgi.dll-t, és ha a játék mappájában van nvngx_dlssd.dll, azt is (vagy nevezzük át). A zipből kicsomagolt EnableSignatureOverride.reg fájlt. Ezután a normális FSR2FSR3-as telepítést kell folytatni az FSR2 v2.2-vel. A telepítés után a játékban a DLSS-t (nem FSR2-t vagy DLSS Frame Generationt) válasszuk az FSR3 bekapcsolásához. Ha módosítanánk a DLSS preseteket, a játék mappájában módosítsuk az nvngx.ini-t.

A normális FSR2FSR3-as telepítés esetében derítsük ki, hogy melyik FSR2 verzióval rendelkezik a játék (PCGamingWiki, a fentebb linkelt Google táblázat, vagy a Discord, de az itt nem játszik). Bizonyos játékok (pl. Ratchet & Clank: Rift Apart) másmilyen FSR2 implementációt használnak, de a wikin mégis v2.2-ként tüntetik fel. A játék mappájában keressük az ffx_fsr2_x64.dll-t. Ha ott van, a mod SDK verzióját használjuk. Itt a leírásban egy link hiányzik a megfelelő FSR2 verzióhoz. a 2.0.x a _200-as, a 2.1.x a _210-es, a 2.2.x a _220-as, az SDK pedig az _SDK verziót jelenti. A játék exéjét keressük meg; az Unreal Engine-t használó címek általában -Shipping.exével végződnek (ne a gyökérkönyvtár exéjét használjuk). Ugyanabba a mappába tömörítsük ki a modarchívumot, és indítsuk el a játékot. Ha mindent jól tettünk, egy új konzolablakban pár üzenetet láthatunk, és az FSR2 bekapcsolásakor FSR3-at használhatunk.

Ezekhez a játékokhoz biztos bevethetjük a kiszivárgott modot: The Last of Us Part I, Dead Space Remake, Hogwarts Legacy, Marvel’s Spider-Man Remastered, Uncharted: Legacy of Thieves, Hitman: World of Assassination, Ratchet & Clank: Rift Apart, Remnant II, Cyberpunk 2077, Alan Wake II, Dying Light 2: Stay Human, Watch Dogs: Legion, Metro Exodus Enhanced, Star Wars Jedi: Survivor, Ready Or Not, Assassin’s Creed Mirage. A modot hivatalosan a Patreon-támogatással szerezhetjük meg.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu