Tesla-robot támadt emberre – elkezdődött volna a gépek lázadása?!

TECH HÍREK – Oké, a helyzet talán nem ennyire drámai, de igaz: egy jelentés szerint a Tesla mérnökét megtámadta a robot a cég giga texasi gyárában…

 

 

Valósággá válna a Detroit: Become Human világa…?! Egy robot állítólag mozgásképtelenné tett egy mérnököt, és „nyílt sebet” hagyott az áldozaton. A Tesla egyik mérnökét a vállalat Austin melletti gyárában állítólag egy robot támadta meg 2021-ben a szabályozó hatóságoknak benyújtott incidensről szóló jelentés szerint.

Szemtanúk állítólag megfigyelték, hogy a Giga Texas gyárában a robot leszorította a mérnököt. A hátát és a karját karmolta, ami vérfoltot hagyott a gyár padlóján. Legalábbis ez áll a Travis megyei és szövetségi szabályozó hatóságoknak benyújtott 2021-es sérülésjelentésben, amelyet a DailyMail.com átnézett.

A robot, amelyet frissen öntött alumínium autóalkatrészeket kezelésére terveztek, állítólag mozgásképtelenné tette a mérnököt, és az áldozat bal kezén „nyílt sebet” hagyott.

A mérnök azután tudott kiszabadulni az összeszerelő robot szorításából, hogy egy kollégája megnyomta a vészleállító gombot. Miután kiszabadult, a mérnök a jelentések szerint néhány métert zuhant egy alumíniumhulladék gyűjtésére szolgáló csúszdán. Ekkor hagyott vérnyomot maga után.

A beszámolók szerint a Tesla közölte, hogy a mérnök sérülései miatt nem kellett szabadságot kivennie a munkából. (Ám ismerve a cég hozzáállását a szabadságoláshoz, ez nem sokat jelent…)

A Teslát már több kritika érte a munkahelyi biztonság és a balesetek jelentésének kezelése miatt. A giga texasi üzemben az adatok az iparági átlaghoz képest magasabb sérülési arányt mutattak ki. A súlyos munkahelyi sérülések esetében a Tesla Giga Texas üzemében minden 26. dolgozóra jutott egy. Más nagy amerikai autógyáraknál csupán minden 38. dolgozóra jutott sérülés.

Forrás: Fortune, Daily Mail

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu