Új Surface Pro és Laptop modellel készül a Microsoft?

TECH HÍREK – A redmondi techóriás új hardvert adhat nemsokára ki, és bennük az alkatrészek is megújulhatnak…

 

Új dizájn, chipset frissítés… a Windows Central írt arról, hogy nem csak külsőleg újítana a készülékein, hanem a specifikációk esetében is erősítene. Mivel nemrég mutatta be a Qualcomm a Snapdragon X Elite-et, nem lepődnénk meg, ha a Microsoft az egyike lenne azon cégeknek, akik legalább az egyik termékükben bevetnék az új technológiát. A site szerint mindkettőben is alkalmazhatja a Microsoft. A Windows Central szerint még szó van az Intel legújabb, 14. generációs processzorainak használatáról is, hogy a vásárlók dönthessenek, mit szeretnének. Így nem csak ARM chipsetes, hanem a legújabb, Arrow Lake architektúrás megoldást is választhatják.

Mindkét modellben lesz NPU (Neural Processing Unit), ami bizonyos beállítások optimalizálásában segíthet, így javíthat az energiafelvételen vagy az akkumulátor élettartamán attól függően, hogy melyikre lehet igény. A Qualcomm chipseteit használó Surface készülékeket CADMUS-nak hívják, és a Microsoft következő generációs Windowsra (Windows 12?) készül, aminek Hudson Valley a kódneve. Panos Panay távozásával a Microsoft más irányt vett fel, ugyanis így a Surface Pro 10 és a Surface Laptop 6 versenybe szállhat az Apple hordozható Macjeivel szemben.

A Surface Laptop Go új verzióját állítólag nem tervezi a redmondi cég, de ezt még bepótolhatja. 2025-re egy új Surface Laptop Studio van tervben, de jövőre látjuk, hogy mennyire veszi komolyan a szoftverekben izmos cég a hardvereket. A jelenleg kapható Surface termékcsalád túl drága, és nem nagyon lehet megkülönböztetni a többiektől, így ebből adódóan ideje volt annak, hogy a redmondiak sok változtatást is megejtsenek… de ha nem jön ez össze, a többiek (így például az Apple) alaposan kihasználhatják a Microsoft helyzetét.

Ha az ARM chipsetre épülő modelleket alacsonyabb árra tervezi a Microsoft (mert azért számítógépes környezetben nem rúg labdába az Intellel és az AMD-vel szemben), akkor ez jó kiindulási pont lehet.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu