Resident Evil 9: a visszatérő női főszereplőket megfelelően kell ábrázolni

Szinte biztos, hogy a Capcom dolgozik a Resident Evil következő új részén (és ehhez az újgenerációs RE Engine-t, a RE neXt-et, azaz a REX-et használja a japán cég), így érdemes egy aspektusán elgondolkodni.

 

A franchise előszeretettel hoz vissza régebbi, kedvelt karaktereket, viszont ha közelebbről megvizsgáljuk őket, valami feltűnhet. A férfi karakterek (mint például Chris Redfield a Resident Evil: Village-ben) kinézetén érzékelhetjük, hogy korosodnak, azaz a játékok között eltelt idő alatt nem lettek fiatalabbak. Viszont a női karaktereknél nem látni ezt, igaz, a Capcom ezt a karakterek fertőzéséből történő hatásával magyarázza. Pontosan ezt a tradíciót kellene a japán cégnek alaposan megtörnie.

A férfi és női karakterek közötti korkülönbség így egyre inkább feltűnővé fog válni, és a Resident Evil 9-ben ez már csak egy gyenge kifogás lenne. Ezért lenne célszerű, ha egy visszatérő női karaktert kapnának a játékosok, és az illető nem nézne ki úgy, mintha huszonvalahány éves lenne. Egy jó példa lehetne Rose Winters, aki ugyebár túlélte a Resident Evil: Village eseményeit (igaz, ehhez apja feláldozta magát), és a Shadows of Rose DLC-ben láthattuk képességeit is. Viszont őt is megfertőzte a Mold, ami rohamosan öregíti a fertőzött karaktereket (Eveline a Resident Evil 7: Biohazardben megmutatta ezt).

Ám nagyobb a valószínűsége annak, hogy a régebbi női főszereplők tűnnek fel előbb, így Jill Valentine (aki a Resident Evil 5-ben is fertőzött volt, ezért harcolt Albert Wesker alatt…) vagy Claire Redfield felbukkanására akár pénzt is lehetne tenni. Ám a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots példáját sem kéne követni (ott is nagyon gyors tempójú korosodást láttunk). A legegyszerűbb az lenne, ha TERMÉSZETES módon idősödik a karakter. Az ellen senkinek sem lenne kritikája (kivéve azokat, akik szexualizálják a kérdéses szereplőket…).

A Capcomnak nincsen olyan nehéz feladata, de rajtuk múlik, hogy bekövetkezik-e ez a változás.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu