The Last of Us: előzményszériát kaphat és „hivatalosnak” tekintendő a Bill és Frank-történet sorozatbéli változata?!

MOZI HÍREK – A The Last of Us sztárja, Nick Offerman felvetette, hogy egy Bill és Frank előzményfilm készüljön. Ám a rajongók rámutattak egy okra, amiért egy spinoff nem életképes…

 

 

A The Last of Us sztárja, Nick Offerman, aki Billt alakította az HBO sorozatában, újságíróknak egy lehetséges Bill és Frank spinoff előzményfilm ötletével rukkolt elő. Azonban a rajongók hamar hangot adtak szkepticizmusuknak.

Míg a játék erősen utalt arra, hogy Frank, aki a fejezet elérésekor már halott, Bill párja volt, a sorozat szűkebb, mélyebb irányba betonozta be a történetüket.

A The Last of Us sorozat társalkotója, Craig Mazin szerette volna kibővíteni és több életet adni Bill és Frank eredeti történetének. Így az első évad 3. epizódja, amely a „Long, Long Time” címet viseli, főként a kapcsolatukra koncentrál az apokalipszis kezdetét követő 20 éves időszakban. Addig, amikor Joel (Pedro Pascal) és Ellie (Bella Ramsey) elérik a városukat.

Miután átvette az Emmy-díjat a The Last of Us-ban nyújtott alakításáért, Offerman válaszolt egy sajtóértekezleten feltett kérdésre. Vagyis, hogy Bill és Frank visszatérhet-e a következő évadban a flashbackekben. Miután viccelődött, hogy a kérdés egy magasabb beosztású embernek szól, elmondta, hogy az ötletet felvetették. Sok kommentelő az r/ThelastofusHBOseries subredditen tisztázta, hogy Offerman csak viccelt, a tweet félreérthetően hangzott.

A rajongók egyetértenek abban, hogy nincs szükség egy előzményfilmre, úgy vélik, az felduzzasztaná és olcsóbbá tenné az amúgy is „tökéletesen” lezárt történetet…

A sorozat megváltoztatta Bill és Frank történetét. Egyesek szerint jót tett neki, hogy feszesen, teljes egészében mesélték el a sztorit. Mások viszont úgy érezték, sikerült egy nem túl jelentős történetszálra az indokoltnál messze több időt szánni. Ami egy esetleges spinoffot illet, rajongók szerint nincs elég anyag ahhoz, hogy a karakterek cselekményét egy évadnyi hosszúságúra húzzák. Néhányan azt mondják, hogy ha mégis történne egy előzménysorozat, akkor is néznék, bár a lehetőség, hogy a páros „heti kalandokba” keveredjen, feleslegesnek tűnik.

Lehet, hogy a fandom, Hollywood és a kritikusok élvezik Offerman figuráját, de az, hogy egy előzményfilm tönkretenné az egész epizód lényegét, úgy tűnik, nagy konszenzusra ad okot.

Ez azonban nem zár ki teljes mértékben egy, a TLoU univerzumában játszódó spinoff-sorozatot. A rajongók a sorozat eseményei előtti 20 évre tekintenek, és egy fiatalabb Joelt, Tess-t és testvérét, Tommyt mutatnák be. A játékosokat érdekelte, hogy a múltjukat esetleg feltárják. Sok rajongó azonban úgy véli, jobb, ha ez homályban marad.

Ha a The Last of Us 2. évada is ilyen sikeres lesz, és sikerül kihúzni a történetmesélést, akkor a tévés formátum megfelelő médium lehet arra, hogy kiegészítő történetként megfelelően feltárják a hátterüket. Ez még arra is lehetőséget adna Offermannek, hogy Bill visszatérjen cameóként. Addig is a nézők visszatérhetnek a The Last of Us 1. évadához a Maxon. Vagy beszerezhetik a játék egy példányát, hogy saját szemükkel láthassák, hogyan alakul Bill története.

Forrás: Reddit, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu