Már két éve dolgozik az új Halon a 343 Industries?

Ha ez nem lenne elég, a stúdió technológiát is váltott, így ők is a kukába vágták az eddigi engine-jüket…

 

Októberben a Seasoned Gaming podcast főszerkeszője, Ains azt állította, hogy a 343 Industries az Unreal Engine 5 segítségével dolgozik az új Halo játékon, amelynek egyjátékos kampányára még éveket kell várnunk. Szerinte ez a stúdiót érintő átszervezés miatt történt. Azaz a Halo Infinite volt az egyetlen játékuk, ami a Slipspace Engine-t használta, ami azt jelenti, hogy lényegében feleslegesen dolgoztak évekig rajta. (A CD Projekt RED legalább három játékban is használta a REDengine-t!)

A Twitteren Idle Sloth, egy Xbox-bennfentes osztott meg két képet a LinkedInről. Az egyik képen Justin Dinges, a 343 Industries korábbi művészeti igazgatója írta azt, hogy a következő, még be sem jelentett Halo játékon dolgozott 2022 áprilisa és 2023 márciusa között. Előtte a Halo Infinite rendezője és művészeti igazgatója volt, továbbá a Halo 4 és a Halo 5: Guardians környezeti művészeként tevékenykedett. A másik érdekesség Ian Slutz profilján található. Ő a senior karakterrendszerekért felelős tervező, aki „az Unreal Engine 5-ben a játékosrendszereken és asseteken dolgozik”.

A Slipspace Engine elhagyását amúgy a Windows Centralnak író Jez Corden is írta tavaly októberben, szóval talán nem nevezhető véletlen egybeesésnek Slutz munkája. Itt jogosan kérdezhetné meg bárki, hogy akkor mikor számíthatunk a következő Halo játékra? Talán évekre vagyunk tőle, de ha már 2022-ben elkezdték a munkálatokat, talán nem kellett mindent kidobniuk a technológiaváltás következtében.

Akármikor is jön az új Halo, valamit ki kell jelenteni. A Halo már nem a Microsoft ékköve. Nem 2007-ben járunk (akkoriban a Halo 3 hatalmasat lendített az Xbox 360 szekerén, és az mainstream játék is lett!), és azóta a Microsoft rengeteg céget és stúdiót vásárolt fel (például a Call of Duty-val rendelkező Activision Blizzard Kinget is…), így nekik már nem csak kevés nagy dobásuk lesz, hanem inkább sok kicsi.

Forrás: WCCFTech

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu