Keanu Reeves visszatérése ebben a régi szerepében nagyobbat szólna, mint a John Wick 5!

MOZI HÍREK – Keanu Reeves John Wickként való visszatéréséről már sok találgatás kering. Ám még ennél is nagyobb visszatérés várhat rá egy másik akció-franchise-ban…

 

 

2023 eleje, a John Wick 4 megjelenése óta számos elmélet látott napvilágot Keanu Reeves karakterének sorsáról és arról, hogy vajon az ötödik részben visszatérhet-e. 2024 azonban még nagyobb visszatérést jelenthet a színész számára. Reeves a 2014-ben indult akció-franchise főszereplésével újra feltalálta kései karrierjét.

Ennek ellenére a John Wick 4. befejezése után úgy tűnik, hogy a visszatérés nem biztos, hogy lehetséges (bár sok elmélet ennek ellenkezőjét sugallja), Keanu Reeves számára más lehetőségek is vannak az akciófranchise-ok tekintetében.

Keanu Reeves filmjei a legkülönfélébb műfajokat ölelik fel, a romantikus vígjátékoktól kezdve a drámákon át a sci-fiig. Van azonban valami vele és az akciófilmekkel kapcsolatban. Egyik első fontos szerepe a 90-es évek klasszikusának, a Holtpont (Point Break) főszerepe volt Patrick Swayze oldalán. Továbbá hatalmas világhírnévre tett szert azzal, hogy Neót alakította minden idők egyik leghíresebb franchise-ában, a Mátrixban. Majd végül, életének egy érettebb szakaszában egy másik nagyszerű akció-franchise-ban, a John Wickben is szerepelt. Azonban 2024-ben lesz 30 éves Keanu Reeves klasszikus akciófilmje, amelyhez vissza kellene térnie, és női főszereplője mellé kellene őt állítania: ez pedig nem más, mint a Féktelenül (Speed)!

 

Keanu Reeves és Sandra Bullock szerepelhetnek együtt a Féktelenül 3-ban?

 

A Féktelenül 1994-ben jelent meg Sandra Bullock és Keanu Reeves főszereplésével. A film egy rendőrkommandós történetét követi nyomon, aki egy buszon utazó embereket próbál megmenteni. A buszon ugyanis bomba van, ami felrobban, ha a jármű 50 mérföld/óránál lassabban megy. A film kritikai és kasszasiker volt. A 30 millió dolláros költségvetésből 350 millió dolláros bevételt hozott!

A Reeves és Bullock között a képernyőn mutatott kémia minden bizonnyal a film egyik csúcspontja, amelyből egy off-screen románc és egy újabb filmes együttműködés is született.

Reevesnek azonban nem tetszett a film folytatásának forgatókönyve, ami miatt távozott a franchise-ból. Bár a Féktelenül 3 még nincs megerősítve, Sandra Bullock és Keanu Reeves, valamint Jan de Bont, a két korábbi film rendezője is azt állította, hogy bizonyos feltételek mellett visszatérhetnének a franchise-ba. Tekintve, hogy a második rész teljes kudarcot vallott, a Féktelenül visszatéréséhez minden bizonnyal szükség lenne az eredeti főszereplő párosra. Ehhez a legfontosabb, hogy legyen egy jó forgatókönyv. Az eredeti film 30. évfordulója tökéletes alkalomnak tűnik arra, hogy egy kiváló forgatókönyvvel záruljon a Féktelenül 3 teljes visszatérése. Mindez jóvátehetné a múltban történteket.

 

Miért lenne jobb egy Reeves-féle Féktelenül-visszatérés a John Wick 5-nél?

 

A John Wick 4 végével Keanu Reeves karakterének történeti íve gyakorlatilag befejezettnek tekinthető. Tekintve, hogy a halálból való visszahozása néhány elméletet figyelembe véve lehetséges, de valószínűleg túlságosan erőltetett lenne. Úgy tűnhet, hogy jobb, ha hagyják békében nyugodni. Ráadásul Reeves részvétele a John Wick spinoffjában, a Ballerina című filmben jobb megoldásnak tűnik arra, hogy a franchise-ban maradjon. Más szóval, nemcsak egy olyan klasszikus 90-es évekbeli akció-franchise, mint a Féktelenül, hanem egy olyan remek színészpáros, mint Bullock és Reeves újjáélesztése is sokkal izgalmasabb, mint Wick erőltetett visszatérése egy ötödik részben.

Forrás: FilmBook

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu