Hatalmas botrányt kavart ez a horrorjáték, most filmes adaptációt kap

MOZI HÍREK – Nagyon ritka, hogy PlayStation platformon effektíve cenzúrázzanak egy játékot, az LKA horrorjátéka és pszichológiai thrillere esetében azonban ez a helyzet. A Martha Is Dead című horrorjáték most mégis a legújabb videojáték-franchise, amelyet filmvásznon adaptálnak.

 

A sajtóközleményben bejelentett Martha Is Dead filmadaptáció aktív fejlesztés alatt áll, és az LKA, a Martha Is Dead kiadója, a Wired Productions és a Studios Extraordinaires együttműködésében készül. André Hedetoft és Andreas Troedsson, akik mindketten a Studios Extraordinaires-nél dolgoznak, a film társrendezői lesznek, Hedetoft írja a forgatókönyvet, Troedsson pedig operatőrként dolgozik.

„A ‘Martha Is Dead’ minden elemét rendkívüli precizitással és gondossággal készítettük el. A narratíva összetettségét aprólékosan megterveztük, vizualizáltuk, sőt, a filmes minőséget szem előtt tartva alakítottuk ki” – írta a sajtóközleményben Luca Dalcò, az LKA alapítója és igazgatója, a Martha is Dead írója és tervezője. „Ezt filmként életre kelteni egy valóra vált álom”.

A Martha Is Dead 2022-ben jelenik meg PC-re, PlayStationre, Xboxra és Amazon Lunára. A 2. világháború végéhez közeledő olasz vidéken játszódó játékban a játékosok Giuliát, egy fiatal nőt irányítanak, aki ikertestvére, Martha halála körüli rejtélyt fejtegeti.

A Martha Dead egyike a sok videojátékos IP-nek, amelyet más médiaformára adaptálnak. Néhány közelgő, videojátékok tulajdonságain alapuló film: Eli Roth Borderlands-filmje, a Ghost of Tsushima, a Death Stranding, a Minecraft és a The Legend of Zelda.

Kritikánkat a Martha Is Dead-ről itt olvashatjátok.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu