A Starfield lemezes példányainak kidobására készül a Walmart!?

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb hipermarket-lánca állítólag arra készül, hogy kihajítsa a Bethesda Game Studios legújabb játékából a bolti példányokat.

 

A digitális média terjeszkedésének velejárója az, hogy a lemezes példányok értékesítési aránya csökkenő tendenciát mutat fel, igaz, ha olyan játékról van szó, amit internetkapcsolat nélkül is el tudjuk indítani (ehhez azért az is kellene, hogy ne csak a játék egy kisebb része, vagy akár még annyi se legyen a lemezen…) a lemezt a gépünkbe pakolva, akkor azért az előnyt jelenthet a digitálisan megvásárolt, és így minden bizonnyal másolásvédelmes (DRM-es) módon futtatható példánnyal szemben.

A Walmart követheti a Best Buy példáját (utóbbi amerikai üzletlánc nemrég befejezte a DVD és Blu-ray lemezek értékesítését), mert már tavaly volt olyan pletyka, miszerint leállíthatják a lemezes Xbox-játékok értékesítését. Ezt alátámasztja néhány Walmart-alkalmazott a közösségi médiában felbukkant belsős értesítés, ami a Starfieldre vonatkozik. Ha nem hoax, kitaláció az egész, a Walmart hatalmas kedvezményt pakolhat hétfőtől Todd Howard játékára… de a keresés alapján a UPC (vonalkód) és a tételszám nem dob találatot.

Az eddigi 70 dollár helyett 3 centért próbálnak majd megszabadulni a Starfield rajtuk maradt lemezes példányaitól. 3 cent az 70 dollár 1/2310-e. Ez kb. olyan lenne, mintha itthon 10 forintért vágnának hozzánk egy kópiát! De van egy eladásblokkoló lépés is, azaz a játékot nem lehet megvásárolni, kivéve, ha van valamilyen kiskapu, hogy ennyiért mégis meg lehessen venni a belső nézetes űr-RPG-t. A lemezektől február 5-éig szabadulna meg a Walmart. A belső infót megosztó Wario64 egy másik forrásából is hallotta ezt, így hiteles lehet az információ.

Talán az a nagy harci helyzet, hogy a Starfield nem lett annyira egetrengetően jó játék mint amit a Microsoft és a Bethesda Game Studios remélt. Vagy az a baj, hogy az emberek lusták lemezes példányt vásárolni. Ez aggasztó jel, és a következő konzolgenerációban talán már nem is látunk Blu-ray meghajtót az új Xboxban és PlayStationben…

Forrás: GameRant

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu