Vadonatúj Xbox kontroller érkezhet idén – már azt is pletykálják, melyik hónapban!

TECH HÍREK – Egy iparági bennfentes az Xbox Series X és S-hez tervezett Xbox kontroller kapcsán friss hírekkel áll elő, amelyek az Xbox és az FTC közötti 2023-as bírósági csatározás során szivárogtak ki.

 

 

A kiszivárgott „Sebile” kódnevű Xbox kontroller lehetséges leleplezési ablakáról szóló részleteket egy iparági bennfentes további tartalommal töltötte meg. A Sebile kontroller csak egy része volt egy nagyobb bírósági dokumentumnak, amely az Xbox és az FTC közötti, az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlása körüli, azóta az Xbox javára véglegesített csata során szivárgott ki. Egy henger alakú, lemez nélküli Xbox Series X és a Bethesda több éves fejlesztési tervei is megjelentek a kiszivárgott dokumentumban.

Az Xbox meg nem erősített Sebile kontrollere külön vizuális grafikát kapott a kiszivárgott bírósági dokumentumon belül, kiemelve az eszköz számos kulcsfontosságú funkcióját.

Talán a legjelentősebb a precíz haptikus visszajelzés beépítése. Ezt egy gyorsulásmérő felhasználása is segíti. Úgy tűnik, ezzel a Sebile az Xbox-felhasználóknak hasonló kontrollerélményt próbál nyújtani, mint a rivális PlayStation DualSense. Utóbbi a PS5-tel együtt jelent meg még 2020-ban. A Sebile műszaki rajza azonban nem tartalmazta az adaptív triggerek beépítésének terveit. Ez a PS5 DualSense egyik legértékesebb funkciója volt.

Több hónappal az Xbox Sebile kontroller terveit tartalmazó szivárgás után, ami az internetre került, egy iparági bennfentes megosztotta, hogy mikorra várják a kontroller bemutatását. A Twitteren/X-en Idle Sloth rámutatott egy nemrég megjelent Xbox Era podcast epizódból származó klipre. Itt Tom Warren a The Verge munkatársa beszólt a beszélgetésbe, kifejezve, hogy a dokumentumban szereplő Sebile állítólagos 2024 májusi leleplezési ablakát valósnak gyanítja.

Warren azt is jelezte, hogy a kiszivárgott Xbox v FTC dokumentum grafikáján szereplő információk a vezérlő legfontosabb jellemzőiről változatlanul megmaradtak.

 

Mikorra várható az Xbox kontroller leleplezési hónapja?

 

Az egyik lehetséges dátum tehát 2024 májusa. Egy májusi Sebile leleplezés csatlakozna a Senua’s Saga: Hellblade 2 ugyanabban a hónapban történő megjelenéséhez. Éppen az Xbox várhatóan 2024 júniusában megrendezésre kerülő Summer Game Fest bemutatója előtt landolna. Bár Tom Warren úgy nyilatkozott, hogy a Sebile jellemzői a kiszivárgásból nem változtak, még mindig lehetséges, hogy néhány funkciót kivágtak vagy hozzáadtak, tekintve, hogy a dokumentum több éves. Fontos megjegyezni, hogy a dokumentumban szereplő grafikát soha nem szánták a nyilvánosságnak. Valamint, hogy a Sebile kontrollerrel kapcsolatos részletek egyikét sem erősítette meg hivatalosan az Xbox, beleértve az állítólagos májusi leleplezést is.

Hogy a Sebile adaptív ravaszokat kapott-e, azt még nem tudni, mivel ez lenne az egyik legkirívóbb kihagyás, ha elkerülhetetlenül összehasonlítanánk a PS5 hároméves DualSense-ével.

Ha a májusi leleplezés igaznak bizonyul, akkor az Xbox-rajongók olyan nagy Xbox-játékokhoz, mint az Indiana Jones and the Great Circle és az Avowed, amelyek 2024-ben fognak megjelenni, időben hozzájuthatnak az új Sebile vezérlőhöz. Érdekes lenne látni azt is, hogy az Xbox kontroller pletykált Elite kiadásáról is kiderül-e valami hír. Vagy azt az ünnepi szezonra, esetleg 2025-re tartogatják…

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu