Öt Resident Evil játékon is dolgozik a Capcom?!

Egy szivárogtató szerint a Resident Evil franchise-zal a Capcom komolyan számol.

 

Kis túlzással is, de minden évben megjelent egy Resident Evil az 1996-ban debütált első rész óta. 2019 óta ez biztosan így volt (Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake, Resident Evil: Village, Resident Evil Re:Verse, Resident Evil 4 Remake), de 2024-re még semmi sincs bejelentve. AestethicGamer/Dusk Golem szerint talán az idei év sem marad ki, ugyanis az ő információi szerint öt játékról is hallott, ami jelenleg készül. Ezek közül az egyik a Resident Evil 9 lesz, ez kétségtelen.

A Resident Evil 9 a szivárgások szerint a Resident Evil 7: Biohazarddal elkezdett történetet fogja befejezni, így ez is belső nézetes lehet, ám Dusk Golem szerint erre csak 2025-ben számíthatunk. Mi lehet a másik négy cím? Talán a Resident Evil: Code Veronica remake-je, esetleg a Resident Evil 5 felújítása, de ez a két példa csak spekuláció. Talán a franchise többi játéka közül tervezhetnek valami más remake-et még? Annyi jelenleg a hivatalos, hogy a Capcom a Resident Evil 4 Remake-nek újrakiadást készít: a Gold Edition február 20-án jön az alapjátékkal, a Separate Ways DLC-vel, a Mercenaries móddal és pár DLC tárggyal.

A Resident Evil 9-ben érdemes elgondolni, hogy milyen lehet, ha co-op móddal rendelkezne (ahogy az RE5 és 6 is). A Resident Evil 5 Remake esetében a kooperatív játékmenetet kell úgy eltalálni, ahogy a Raccoon City rendőrörsét a 2-ben, Nemesist a 3-ban és a falu atmoszféráját a 4-ben. Logikus lehet a co-op visszatérése mind a két játékban (és ha a Resident Evil 6 is remake-et kap, akkor ebben is), de az kockázatos lenne, ha a Resident Evil 5 Remake és a Resident Evil 9 túlzottan hasonló lenne, ám ha az előbbit kiadnák hamarabb, itt tesztelhetnék a co-opot.

Már csak az lenne a kérdés, hogy Chris Redfield mellett ki lenne játszható.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu