Gina Carano beperli a Disney-t – nem akárki állt be mögé, felkarolva az ügyét!

MOZI HÍREK – Gina Carano beperli a Disney-t és a LucasFilmet A Mandalóri-sorozatból történt kirúgása miatt – egy Elon Musk által támogatott per keretében!

 

 

Az MMA harcosból lett színésznő, Gina Carano 2021-ben távozott A Mandalóriból (The Mandalorian), miután két évadban is szerepelt a Lázadók ex-kommandósa, Cara Dune szerepében. Most beperelte a sorozat mögött álló két szórakoztatóipari céget.

Gina Carano színésznő beperli a Disney-t és a LucasFilmet jogtalan felmondás és diszkrimináció miatt, azt állítva, hogy azért dobták ki a The Mandalorianból, mert kifejezte „személyes politikai véleményét”.

Caranót 2021 februárjában rúgták ki a közösségi médiában kifejtett politikai nézetei miatt, áll a perben. A 41 éves színésznő a nácik zsidókkal szembeni bánásmódjára utalt, miközben az Egyesült Államokban akkoriban fennálló politikai nézeteltérésekről beszélt.

A LucasFilm produkciós cég ezután közleményt adott ki, amelyben azt sugallta, hogy „a közösségi médiában közzétett, az embereket kulturális és vallási identitásuk alapján becsmérlő bejegyzései visszataszítóak és elfogadhatatlanok”.

A színésznő keresetét, amelyet kedden nyújtott be a kaliforniai kerületi bíróságon, anyagilag támogatja az X Corp, az Elon Musk tulajdonában lévő közösségi médiaplatform.

Legalább 75 000 dollár (nagyjából 27 millió forint) kártérítést és esküdtszéki tárgyalást kér. A bírósági dokumentumokban azt állítják, hogy a Disney és a LucasFilm „célba vette, zaklatta, nyilvánosan megalázta, rágalmazta, és mindent megtett Carano karrierjének tönkretétele érdekében”.

 

Gina Carano azt is állítja a keresetében, hogy más bánásmódban részesült, mint férfi munkatársai

 

Gene Schaerr ügyvéd, a Schaerr Jaffe ügyvezető partnere elmondta: „A Disney megfélemlítette Carano asszonyt, megpróbálta rákényszeríteni, hogy kulturális és politikai kérdésekkel kapcsolatos nézeteikhez igazodjon, és amikor ez a megfélemlítés kudarcot vallott, kirúgták.”

„Az alkalmazottak megbüntetése a politikai vagy társadalmi kérdésekről való beszédük miatt a kaliforniai törvények szerint törvénytelen.”

Carano, aki a vegyes harcművészetek harcosaként (MMA) kezdte karrierjét, más hollywoodi franchise-okban is szerepelt. Többek között a Halálos iramban (Fast & Furious) 6-ban Riley Hicks szerepében. Valamint a Deadpoolban, amelyben Angel Dustot alakította.

„Vezetőinktől és a hatalmi pozícióban lévő emberektől azt várjuk, hogy igazságosak, hidegvérűek és higgadtak legyenek, és képesek legyenek meghallgatni a történet minden oldalát, megőrizni a békét és igazságosan cselekedni” – mondta.

„Néhányunkat igazságtalanul kiemeltek, zaklattak, üldöztek és elvették a megélhetésünket, mert bátorítani mertük a beszélgetést, kérdéseket tettünk fel, és nem voltunk hajlandóak a csőcselékkel tartani”.

Carano azt is elmondta, hogy „megtisztelő” számára, hogy a Tesla vezérigazgatója, Musk támogatja. Utóbbi először az X-en vette fel vele a kapcsolatot.

„Az X Corp. szólásszabadság iránti elkötelezettségének jeleként az online platform büszkén nyújt anyagi támogatást Carano peréhez, lehetővé téve számára, hogy az X-en kereshesse a szólásszabadsághoz fűződő jogainak igazolását, valamint azt, hogy zaklatás, zaklatás és megkülönböztetés nélkül dolgozhasson” – áll a vállalat közleményében.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu