PlayStation 6: a cél a legnagyobb teljesítmény az AMD-vel [VIDEO]

A Sony a pletykák szerint kizárólag az AMD hardverével tervez, és a cél az, hogy a következő konzolgeneráció legerősebb hardvere készüljön el „a hatos játékállomással”.

 

RedGamingTech (RGT) videója lett lent beágyazva, és ebben nem csak a PlayStation 6-ról számol be, hanem a PlayStation 5 Pro-ról is, amit a Sony továbbra sem jelentett be, de ha ennyi pletyka van róla, valószínűleg valamilyen igazságtartalom biztosan lehet, ugyanis a kisebb, könnyebb, de nem olcsóbb áttervezett PlayStation 5 modell (amit végül nem neveztek Slimnek, az általunk is megmutatott rajongói változat pedig valóban az lett) is sokszor megfordult a hírekben, majd a Sony bejelentette, és már el is jutott a boltokba…

RGT szerint a PlayStation 5 Pro fejlesztőkészleteit mostanában már megkapják a külsős, third-party fejlesztők, és bár még szóba jöhet, hogy a hardver végül nem készül el, nagyobb esély mutatkozik a félgenerációs frissítés 2024-esmegjelenésére. A PlayStation 6 esetében pedig még nincsen véglegesítve a specifikációi, így nem tudjuk, hogy milyen processzor és mennyi RAM lehet benne. A Sony most a stúdiókkal beszélget a rendszer finomhangolásáról, de lényegében garantált, hogy a cég ezúttal is az AMD technológiájára fog építeni, mivel „a kékek” mással nem is számolnak. Korábban még megfordult lehetőségként az Nvidia, de úgy tűnik, hogy ők kiestek a rostán.

A Sony az új generációs konzolok között a legerősebbet akarja a piacra dobni, és emiatt inkább kivárhatr 2028-ig. A pletykák szerint a cég a sugárkövetésre (ray tracing) és path tracingre (másfajta megvilágítás) mindent feltesz. Az utóbbi még nem nagyon terjedt el a nagyobb teljesítménycsökkenés miatt, de a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia sem fog kimaradni a konzolból; utóbbi az NPC-kkel való interakció és a jobb játékélmény elérése a fő szempont.

Mindez persze még nem hivatalos információ, így csak pletykákról van szó. A PlayStation 5 Pro megjelenése mellett még az ára is érdekes kérdés lehet…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu