Egyedi Nvidia chippel felvértezve jön a Nintendo Switch utódja?

Nagy teher lesz a Nintendo következő generációs hardverének a vállán (és emiatt ki tudja, hogy nem jár-e majd olyan utat, amit a Wii U tett a nagy sikereket elérő Wii után…).

 

Tavaly Nate the Hate arra utalt, hogy a Nintendo Switch 2 (vagy akármi is lesz a nagy N hardverének neve…) támogatni fogja az Nvidia DLSS 3.5 Ray Reconstructiont, ami a mesterséges intelligencia által meghajtva jobb sugárkövetést (ray tracinget) eredményez, és akár egy szinten lehet a PlayStation 5-tel és az Xbox Series X-szel. A Frame Generation, azaz az Nvidia DLSS 3 viszont a pletykák szerint nem lesz támogatott, így a jobb frame rate nem valósulhat meg úgy, ahogy az Nvidia GeForce RTX 4000-es videókártyáin.

A Reuters arról írt, hogy a Switch új verzióját egy egyedi Nvidia chip fogja meghajtani. A hírügynökség belsős forrásai szerint a Nintendo továbbra is az Nvidia mellett marad, ugyanis a Switch is egy Tegra X1-et használ. Az egyedi chiptervezés pedig stratégiailag reakcióváltozás lehetne a tartalomalkotó (generatív) mesterséges intelligencia által változó iparra. Az Nvidia zászlóshajó H100 és A100 chipjeit már hosszú ideje használják a techóriások (OpenAI, Microsoft, Alphabet, Meta…), de egyre többen a saját igényeikre szabott hardvert követelnek, így a saját, belsőleg fejlesztett chipekre váltanak (ahogy a Microsoft is teszi).

A saját tervezés hatékonyságot növel (alacsonyabb fogyasztás), továbbá a költségeket csökkenti. Erre lép az Nvidia, miközben a videojátékos hardverek terén is éllovas (a GeForce RTX 4090 teljesítményét még nem tudta elérni sem az AMD, sem az Intel). Erről valószínűleg még nem fogunk sokat hallani a Switch-utód leleplezésekor, amelyről nemrég írtuk, hogy márciusban, a Game Developers Conference előtt megteheti a japán cég. Egy másik pozitívuma is van az egyedi tervezésű chipnek: a Nintendo így pontosan azt fogja kapni a „zöldektől”, amire szüksége van.

Mindez persze még nem hivatalos információ.

Forrás: GameRant, Reuters

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu