Samuel L. Jackson úgy véli, hogy Mace Windu él – de vajon szívesen alakítaná újra a szerepet?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Samuel L. Jackson szerint a Jedi-mester továbbra is él. Nemrég megkérdezték, elátszaná-e újra a szerepet a Star Warsban…

 

 

Samuel L. Jackson meg van győződve arról, hogy Mace Windu él. Mint azt a rajongók jól tudják, Jackson játszotta a hihetetlenül erős Jedi-mestert George Lucas mindhárom Star Wars-előzményfilmjében. De az Empire magazin új számában, amely a Csillagok Háborúja: I. Epizód – Baljós árnyak 25. évfordulóját ünnepli, Jackson ragaszkodik ahhoz, hogy Windu továbbra is él. Jackson tömören fogalmazott az Empire-nek adott interjújában:

„WINDU NEM HALT MEG!!!”

A Csillagok Háborúja: III. Epizód – A Sith-ek bosszúja című filmben azonban úgy tűnik, Windu tényleg meghal. Hiszen a Jedit Palpatine kancellár (Ian McDiarmid) irodájának betört ablakán keresztül dobják ki, miután alaposan megkínálták a leendő Urlakodó Erő-villámaival is.

De ha valahogy a Jedi-mester képes volt túlélni azt a zuhanást, Jackson kész és hajlandó bármire egy Disney+ sorozatban, amelynek középpontjában Mace Windu áll.

Jackson ugyanebben az interjúban elmondta, hogyan reagálna egy felkérésre:

„MINDENRE IGEN!!!”

Ha Windu valóban túlélte Anakin Skywalker (Hayden Christensen) és Palpatine haragját, és miután a Jedi felépült, érdekes lenne elmesélni Windu történetét A Sith-ek bosszúja és a Csillagok Háborúja: IV. Epizód – Egy új remény eseményei között. Ha Windu tényleg él, nehéz elképzelni, hogy miért ne bukkanna fel újra, és miért ne próbálná megállítani Darth Vadert és a Császár galaktikus uralmát. Még akkor is, ha nem tudta, hogy Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) és Yoda (Frank Oz) még életben van.

 

Hogyan lett Samuel L. Jackson Mace Windu?

 

Az egyetlen probléma Samuel L. Jackson megjelenésével a Star Wars előzménytrilógiában az, hogy a karakterének, Mace Windunak nincs elég dolga.

A rajongók azonban bepillantást nyerhettek képességeibe, amikor Windu mester és Palpatine epikus fénykardcsatát vívtak, mielőtt Anakin átállt a Sötét Oldalra.

Ma már még a társszereplő Ewan McGregor is tisztában van azzal, hogy mennyire szeretik az előzményfilmeket. Ám az a kritika, amivel az évek során ezek a filmek szembesültek, sosem zavarta Jacksont. Ezt még 2016-ban mondta el Howard Sternnek. Jackson is bevallotta, hogy imádja a Star Wars-t, és még azt is megkérdezte, hogy szerepelhetne-e az előzményekben, amikor annak idején egy talkshow-ban szerepelt. „Szívesen szerepelnék a Star Warsban” – mondta Jackson.

Jackson nem igazán gondolkodott sokat azon, amit mondott a talk show-ban. A következő filmje, a Gömb (1998) forgatása közben azonban valaki azt mondta a színésznek, hogy George Lucas találkozni akar vele. Mivel a Skywalker Ranch a közelben volt, Jackson elment és meglátogatta Lucast.

Mikor a híres rendező nem tudta eldönteni, milyen szerepet adjon Jacksonnak, ő közölte vele, hogy akár még egy birodalmi rohamosztagos bőrébe is szívesen belebújna, csak szerepelhessen a filmben!

Lucasnak biztos imponálhatott Jackson lelkesedése, hiszen ennél jóval komolyabb és emlékezetesebb szerepet kapott. Mace Windu ma már a leginkább kedvelt mindenkori Star Wars-karakterek egyike. Ami jelentős részben köszönhető Jackson odaadó alakításának.

Forrás: Empire, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu