Új Astro Bot játékra számíthatunk az év folyamán?

Érdekesnek hangzik a pletyka, mert a Sony Interactive Entertainment álláspontja hivatalosan eltérő.

 

Ma már szó volt arról, hogy a Sony lényegében leírta a következő üzleti évet, ugyanis április és 2025 márciusa között nagy first-party, belső fejlesztésű játék nem jön a PlayStation Studiostól. Most viszont a Team Asobi kapcsán hallunk egy pletykát, miszerint a már elindított, ismert IP-k közül az egyik kaphat egy folytatást 2024-ben. A Team Asobi IP-jéről, az Astro Botról van szó, és erről beszélt a minap Jeff Grubb, a Giant Bomb egyik szerkesztője.

„Azt már tudjuk, hogy jön a Rise of the Ronin, tudjuk, hogy a Concord, az egyik élő szolgáltatásos (live service) játék a tervek szerint még idén megjelenik. Ezek azok a dolgok, amik már biztosan be vannak tervezve. És aztán lehet, hogy lesznek új játékok olyan franchise-okban, amelyek már léteznek, csak nem biztos, hogy a PlayStation szemében ezek nem számítanak jelentősnek, amikor a befektetőkkel tárgyalnak. Azt mondták, hogy God of War, azt mondták, hogy Spider-Man, ezek azok a franchise-ok, amelyekből életük során legalább 15 millió példányt adnak el. Úgy hallottam, hogy talán az [új] Astro [megjelenése] idén megtörténik, szóval ha ez megtörténik, az elég nagy dolog lesz számomra. Értem én, hogy a Sony miért nem gondolja, hogy ez egy nagy dobás számunkra, legalábbis még nem, remélhetőleg nagy dobássá tudják tenni, és akkor sok minden megváltozik,” mondta Grubb.

2018-ban jelent meg PlayStation VR-ra az Astro Bot: Rescue Mission, ami a DualSense kontroller számára is egy ingyenes techdemó volt. 2020-ban érkezett az Astro’s Playroom, ám ez mindegyik PlayStation 5-ön ott volt előre feltelepítve. A tokiói Team Asobi 2021-ben vált önálló stúdióvá, miután a Sony Interactive Entertainment bezárta a Japan Studio-t, ami történelmi csoport volt a Sony berkein belül. Még abban az évben bukkant fel egy álláshirdetés a stúdiótól, miszerint egy új 3D-s akciójátékon dolgozik, majd 2022-ben azt közölte a csapat, hogy az eddigi legnagyobb projektjük készül.

Tehát valami jön…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu