Madame Web: a film változtatásai végképp elriaszthatják a képregények rajongóit?!

MOZI HÍREK – A Sony Pictures új filmjében a Madame Web-et érintő változtatások szinte biztosan elidegenítik a rajongóit, akik az eredeti képregényekből ismerhették a figurát… (VIGYÁZAT, spoiler-veszély!)

 

 

A Sony Pictures új Madame Web-filmje több mint valószínű, hogy elidegeníti a címszereplő sok, már meglévő rajongóját az eredeti Marvel-képregényekhez képest végrehajtott változtatások miatt.

A filmben Cassie Web egy mentősnő, aki elkezd a jövőbe látni. A sors ugyanakkor Cassie-t kapcsolatba hozza Julia Cornwall-lal (Sydney Sweenie), Mattie Franklinnel (Celeste O’Connor) és Anya Corazon-nal (Isabela Merced), akik mind arra készülnek, hogy a jövő Pókasszonyai legyenek. Ez a trió azonban veszélyben van a szupererővel rendelkező Ezekiel Sims (Tahar Rahim) miatt. Látta a saját halálát: ezek a lányok fogják megölni őt a jövőben, amikor hősökké válnak.

Ennek érdekében a Madame Web (és mindezen karakterek) több drasztikus változáson esnek át képregénybeli megfelelőikhez képest, amit a rajongók valószínűleg nagyon frusztrálónak fognak találni.

 

Madame Web új eredettörténete és a képregénybeli változások magyarázata

 

A Sony Madame Web című filmjében kiderül, hogy Cassie édesanyja terhessége alatt pókokat tanulmányozott Peruban, mert azt remélte, hogy talál egy ritka pókot, amely lenyűgöző gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, és meggyógyítja születendő lányát, akinél izombetegséget diagnosztizáltak. Miután Ezekiel Sims csatlakozott hozzá, Ezekiel csak a pókok által kínált erőket akarta az ősi legendák és mítoszok szerint. Ennek érdekében Cassie édesanyját Ezekiel lelőtte, amint megtalálta az egyik pókot.

A Las Arañas néven ismert, pókok erejével rendelkező harcosok törzsének és az egyik ritka arachnida harapásának köszönhetően Cassie Webb az izomzavar nélkül született, bár az anyja így is meghalt.

A pók harapása azt is eredményezi, hogy sok évvel később, 2003-ban Cassie látnoki képessége is megnyilvánul. Ez igen drasztikus változás Cassandra Webb eredeti képregényekben látott eredetéhez képest.

A képregényben Cassandra Webb egyszerűen egy prekognitív és tisztánlátó mutánsnak született, aki lenyűgöző telepatikus mutatványokra képes. Ugyanakkor Cassandra vakon és bénán is született, bár férje épített neki egy hálószerű létfenntartó rendszert. Lenyűgöző képességeit arra használva, hogy segítse az olyan hősöket, mint Pókember és több mellékszereplő, például a már említett Pókasszonyok, Cassandra Webb a képregényekben Johnsonhoz képest jóval idősebb is.

Johnson Cassie-je csak a Madame Web legvégén válik vakká vagy bénává, ez egy olyan cselekménypont, amelyet gyorsan elkapkodtak, hogy a tizenegyedik órában jobban hasonlítson képregénybeli megfelelőjére (bár nem sokkal).

Az is elég drasztikus váltás, hogy Ezekiel a lapokon Peter Parker mentora, nem pedig az a gonosztevő, akinek a képernyőn ábrázolják. Hasonlóképpen, mindhárom jövőbeli Pókasszony képregénybeli eredetét teljesen figyelmen kívül hagyják annak a kétértelmű elképzelésnek a javára, hogy végül mindannyian ugyanattól a perui póktól kapnak erőt (bár a konkrét részletek sosem derülnek ki).

 

A Las Arañas „pókemberek” a Marvel képregényekből származnak?

 

A Las Arañas törzs nem az eredeti Marvel Comicsból származik. A perui harcosok és pókjaik Madame Web teljesen új kreációja, amely egy mesterkélt eszköz arra, hogy megmagyarázza az összes szereplő erejének forrását, azokét, akiknek a filmben is vannak képességeik, és azokét is, akik végül a jövőben, egy meg nem határozott időpontban kapják meg azokat. Továbbá nincs utalás arra, hogy a jövőben egy perui pók felelős-e azért, hogy ennek az univerzumnak a Pókemberét megharapja, vagy továbbra is egy radioaktív pók harapja meg, mint az eredeti képregényekben.

 

Miért változtatta meg film a karakter háttértörténetét?

 

Az MCU-s produkcióikon és Tom Holland Pókemberén kívül a Sony Pictures bizarr módon nem volt elkötelezett, amikor a Pókembert az SSU-ban, a „Sony Pókember Univerzumában” mutatta be. A Venom-filmekkel, Morbiusszal és hamarosan Kraven, a Vadásszal megosztva a Madame Web az univerzum legközelebb azzal utal Peter Parkerre, hogy a film vége felé mutatja be a születését (tehát nem igazán számít).

Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik élőszereplős Pókember létezik ebben az univerzumban, vagy esetleg egy teljesen új Pókemberről van szó. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy valószínűleg szerepet játszott Madame Web összes változtatása a képregényekhez képest, azzal együtt, hogy valószínűleg nem csinálhattak mutánst Cassie-ból.

Cassie származásának és háttértörténetének mindezek a változtatásai még mindig elég extrémek. Sokkal jobban eltérnek az oldaltól, mint ami látszólag szükséges lenne. Ugyanakkor Madame Web képességei lehettek volna kevésbé kétértelműek.

 

Hogyan befolyásolja Madame Web háttértörténetének változása a Sony Pókember-univerzumát?

 

A továbbiakban úgy tűnik, mintha egy harapás elég lenne az egyik ilyen perui pókból, hogy bármilyen képességet adjon. Ez megmagyarázza, hogy Cassie, Ezekiel és a jövőbeli Pókasszonyok triója hogyan kapta (vagy fogja kapni) a különböző képességeiket.

Az azonban még mindig őrjítően homályos, hogy ez mit jelent Peter Parker számára a Sony Pókember-univerzumának jövőjében, figyelembe véve a képregényes eredetét.

Összességében a Madame Web perui pókjai csak egy masszívan kényelmes módja annak, hogy megmagyarázzák a különböző képességeket. Anélkül, hogy bele kellene ásni magunkat a képregényekből származó, egyedülállóan különböző eredetekbe és háttértörténetekbe. Vagy hivatkozni kellene rájuk. Mint ilyen, ez az ötlet kétségtelenül frusztráló és meglehetősen elidegenítő lesz az eredeti Marvel-képregényekből származó összes ilyen Pókember-karakter rajongói számára…

Forrás: Time

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu