Öt éve, hogy megjelent a Metro Exodus, meg is ünnepli a 4A Games!

Mérföldkövet ért el a Metro Exodus eladásai, és már készül a franchise következő része.

 

Tegnap volt öt éve, hogy megjelent a Metro Exodus. A 4A Games bejelentette, hogy több mint 10 millió példányban kelt el a játék. Legutóbb tavaly márciusban hallottunk ilyen eredményt (akkor 8,5 milliónál tartott; két évvel ezelőtt 6 millió értékesítésnél járt), így átlagosan évente +2 millió eladást összehoz a játék. A franchise jövőjéről is beszélt az ukrán stúdió, ami jelenleg Máltán tevékenykedik az orosz-ukrán háború miatt.

Idén jön a Metro Awakening, egy spin-off, ami PlayStation VR2-re, Meta Quest 2-re, Meta Quest 3-ra, illetve PC-s VR készülékekre og megjelenni. Ezt az Arizona Sunshine-t elkövető Vertigo Games készíti, és a Metro 2033 előzményeképp szolgál önálló narratívával és eredeti koncepcióval, amit a Metro-könyvek írója, Dmitry Glukhovsky írta (ő a történet és háttértörténet konzultációs szerepét is magára vállalta). Ebben a Serdar nevű doktort irányíthatjuk, aki a posztapokaliptikus, mutánsokkal tele levő moszkvai alagútrendszeren keresztül jutna át, hogy újra együtt lehessen a feleségével. Egy összetett történet próbára teszi a racionálisba vetett hitünket, és arra csábít, hogy elfogadjuk annak a lénynek az ébredését, akivé válnunk kell.

Viszont készül az új Metro is. Annyit mondott róla a 4A Games, hogy majd ha elkészül, meg fog jelenni, és az évszám részben elmosott a képen. 202X-kor jön. Tavaly Tom Henderson azt állította, hogy a játék már teljesen játszható volt, és akkor egy 2024-es megjelenést sem zárt ki. Most viszont 2025-ben lehetne talán reménykedni. Akármi is lesz, az ukrán stúdió megosztotta a Metro Exodus fejlesztőkészletét a játékosokkal, így kiváló modok születhetnek a következő fő epizód megjelenéséig.

Ha 2025-ben jön az új Metro, akkor hat év telne el a Metro Exodus óta. Mivel a Metro: Last Light 2013-ban jelent meg, ott is kellett egy féltucatnyi év…

Forrás: WCCFTech,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu