Alan Wake: a Remedy Entertainment bővíteni fogja a franchise-ot!

A finn stúdió elismerte, hogy az Alan Wake IP a stúdió jövőjének a része.

 

Hiába több mint egy évtizedig küszködött a Remedy Entertainment, hogy az Alan Wake végül folytatást kapjon, végül ezt megvalósította a finn csapat, és nem is rossz eredményekkel. Pénteken közölte a stúdió, hogy az Alan Wake 2 lett a Remedy leggyorsabban fogyó játéka (ami nem nagy meglepetés, ha ritkán látunk tőlük valami újat; amúgy hivatalosan 1,3 millió értékesítésnél tart).

Tero Virtala, a Remedy vezérigazgatója szerint a stúdió örül az Alan Wake 2 kezdeti eladásainak. Az ár továbbra is magas szinten maradt (lemezes kiadást nem csináltak, ami esetében még feljebb kellett volna azt srófolni), és a játék már most sok pénzt visszahozott a fejlesztési és marketinges költségekből. Továbbra is fejleszteni fogják a játékot, hogy a rajongókat ki tudják szolgálni, miközben új játékosokat is bevonzhatnak, de cserébe az az elvárás, hogy az eladások továbbra is jók legyenek.

A Remedy két kiegészítőn dolgozik. Az első Alan Wake 2 DLC a Night Springs lesz, ami a tervek szerint valamikor a tavasz végén fog megjelnni (tehát május környékén számíthatunk rá). A második a The Lakehouse nevet kapta, de ennek nincsen még nyilvános megjelenési időszaka. Virtala szerint két bevált franchise-uk is van az Alan Wake és a Control személyében. A kettő egy világban játszódik (Remedy Connected Universe; kb. ugyanaz, amit a Marvel filmes univerzum jelent), és a két franchise bővítése, növelése kulcsfontosságú lesz a finn stúdió számára.

Úgyhogy a Remedy Entertainment hamarosan már profitot is látni fog az Alan Wake 2-ből, amit az Epic Games Publishing adott ki (plusz finanszírozott) PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re (ezen is az Epic Games Store-ra). Ezzel a finn stúdió sokkal jobb helyzetben találná magát mint a People Can Fly, akik hiába dolgoztak az Outridersen, mert még mindig nem kaptak jogdíjakat a Square Enixtől!

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu