Phil Spencer: „Új fogyasztókra van szükségünk!”

Az Xbox-vezér bár magabiztos a brand jövőjében, ismét arról beszélt, hogy a Microsoftnak több játékos (vagy fogyasztó) szükséges.

 

Stephen Totilo meginterjúvolta a múlt heti DICE Summiton Spencert, és itt pár érdekes kommentet hallhattunk tőle. Beszélt az Xbox jövőjéről, de a játékiparra vonatkozólag is volt előrejelzése. Viszont arról is szó esett, hogy a játékipar tavalyi, elenyészőnek nevezhető növekedése ellen az lenne a megoldás, hogy több játékos kellene. (Csakhogy a folyton növekvő játékipar sem tud folyton növekedni; egyszer eléri a plafont!)

„Ez talán giccsesen hangzik, de még soha nem voltam ennyire bizakodó azzal kapcsolatban, hogy hol tartunk. Növekszünk PC-n és a felhőben. A játékstúdióink egy csodálatos kreatív szervezetet alkotnak. Nagyszerű támogatást kapunk a cégtől. Részesei kell lennünk ennek a gyarapodó iparágnak. Szerintem erre kell összpontosítanunk. Nem hiszem, hogy elég jó munkát végzünk az új játékosok felkutatásában. Vegyünk egy jó példát a konzolokra: 200 millió olyan háztartást találtunk világszerte, amelyik konzolos játékokkal játszik, és ez a szám az elmúlt öt-hat évben nem változott.

Emeltük a játékok árát. Túlestünk a COVID-on. Módot találtunk arra, hogy több pénzt szerezzünk egy játékosra vetítve. Azt hiszem, egy bizonyos ponton elérjük a csúcsot, és őszintén szólva, ez olyan manipulatív helyekre vezethet, amelyeknek én nem vagyok nagy rajongója. [Nekünk] új vásárlókat kell találnunk, éspedig olyan új módokon, amelyekkel olyan játékosok számára is elérhetővé tehetjük a játékokat, akik ma nem tudnak játszani ezekkel a játékokkal, legyen szó akár az eszközökről, akár a hozzáférésről, akár a játékok áráról,” mondta Spencer.

A cég stratégiájának változását az is bizonyítja, hogy kapásból négy játékuk hagyja maga mögött az Xbox-exkluzivitást. Erről a mai nap során már szó volt a hírekben, és az első játék már meg is jelent az új platformokon. A Microsoft a régebbi címek mellett az élő szolgáltatásos (live service) címekkel igyekszik bővíteni felhasznáóbázisát. (Ilyen a Sea of Thieves is.)

Forrás: WCCFTech, Game File

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu