PlayStation VR2: még idén megérkezik a PC-s támogatás!

A Sony Interactive Entertainment már teszteli a VR-headset PC-s támogatását, és ezen is érzékelni lehet, hogy a stratégia jelentősen módosult.

 

A PlayStation Blogon olvasható egy új poszt, amelyben szó esik a PlayStation VE2 közelgő játékairól. Itt az alábbiakat írta Gillen McAllister, a Sony Interactive Entertainment tartalomkommunikációs menedzsere: „Örömmel osztjuk meg, hogy jelenleg teszteljük, hogy a PlayStation VR2 játékosok PC-n további játékokhoz is hozzáférhetnek, hogy a PlayStation 5 révén elérhető PSVR2-címek mellett még nagyobb játékválasztékot kínáljunk. Reméljük, hogy ez a támogatás 2024-ben elérhetővé válik, úgyhogy maradjatok velünk a további frissítésekért.”

Jelenleg csak ennyit közölt a Sony Interactive Entertainment, és a közleményből is tapasztalni lehet, hogy a cég nem akarja a pénzt az asztalon hagyni, ha azt a PC-s támogatásból teremtené meg. Eddig annyit hallottunk, hogy a Sony nem akarja hanyagolni a PC-seket, így feltehetőleg nem kell hónapokat, esetleg egy teljes évet várni arra, hogy a PlayStation 5-ös rajt után PC-n is felbukkanjon a Sony valamelyik belsős fejlesztése (például a Marvel’s Spider-Man 2, amelyet állítólag március végére befejez a Sony, de ez nem egyenlő a tavaszi PC-s megjelenéssel).

A Sony hardvere így a PC-s VR-piacon is teret nyerhet, és ezzel a feltehetőleg gyengélkedő eladásoknak adhat egy kisebb löketet (talán nem is hallottunk még konkrét értékesítési eredményeket az újgenerációs PlayStation VR-ról), hiszen a PC-sek tábora nagyobb a PlayStation 5-nél. A kellően erős konfigokon így jobb élményt kaphatnak a játékosok a PlayStation VR2 használatával, és így talán szó lesz arról is, hogy a platformra megjelenő exkluzív játékokból PC-s verzió is lehetne. Ebből is termelhetne magának pénzt a Sony, hiszen sok munkával talán nem is járna a portolás.

Szóval a Sony megnyitja a platformot, hiszen eddig hivatalosan nem volt átjárás a PC és a PlayStation között a VR-headset esetében. Remélhetőleg hamarosan többet is hallani fogunk a támogatásról.

Forrás: Gematsu, PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu