Assassin’s Creed: két évre vagyunk a Hexétől; élő szolgáltatásra áll az Infinity?

A franchise közeljövőjéről hallottunk néhány pletykát, amit érdemes összefoglalni.

 

Az Assassin’s Creed: Infinity-t 2021-ben jelentette be a Ubisoft. Ez valamilyen központ (hub) szereppel bír majd, ami egymáshoz köti a franchise többi élményét, és online elemekkel rendelkezik. Csakhogy ezen túl nem sokat hallottunk a több éve bejelentett projektről, így amit Tom Henderson közölt az Insider Gamingen. Nem olyan meglepetés, de röviden annyit lehet elmondani róla, hogy élő szolgáltatású (live service) megközelítéssel bír.

Henderson demó anyagokat látott az Assassin’s Creed: Infinity-ből, és ebből indíthatjuk el a franchise többi játékát és élményét. Ez mindössze pár másodpercet fog igényelni. Az Infinity-n belül viszont lesz egy bolt, a The Exchange. A mikrotranzakciókért kozmetikus tárgyakat kaphatunk, illetve hozzá lehet férni a Projectekhez. Ezek rendszeresen felbukkanó battle passok lesznek, amikből további tárgyakat lehet szerezni. (Ha egy többjátékos, vagy főképp erre koncentráló IP-ről lenne szó, még logikus is lenne, de ez kissé furcsa lépés egy főleg egyjátékos franchise kapcsán.)

Szóval a live service elemeket az Assassin’s Creed játékaiból önállóvá teszi a francia kiadó, de a kivitelezésen múlik minden: ha kötelező lesz az Infinity-n keresztül elindítani a játékokat (és ez esélyes, hogy így lesz, mert az Activision Blizzard is hasonló rendszert használ a Call of Duty-hoz), akkor számottevő változás nem lesz, és nem lehet ignorálni a játék-mint-szolgáltatás (GaaS) elemeket. Henderson szerint az Assassin’s Creed: Infinity 2024 végén vagy 2025 első negyedévében jelenik meg, ugyanakkor mint a japán tematikájú Assassin’s Creed: Red.

A Ubisoft kétévente tervez kiadni új, nagyobb Assassin’s Creed játékokat. Közben kisebb projektek jönnek. Például 2025-ben jöhet a többjátékos Assassin’s Creed: Invictus, míg a Ubisoft Montréaltól a Hexe 2026-ban érkezhet. Tervezik az Assassin’s Creed IV: Black Flag remake-jét, készül a Nebula kódnevű projekt (több helyszínen játszódó nagyobb játék), egy másik remake is tervben van, és végül ott van még a Raid (kooperatív, többjátékos cím).

Mindez még nem hivatalos!

Forrás: WCCFTech, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu