Elbocsáthatják az Until Dawn és a The Quarry fejlesztőinek jelentős részét?!

Komoly elbocsátásokra kerülhet sor az Until Dawn és a The Quarry mögött álló stúdióban.

 

 

Az Until Dawn és a The Quarry mögött álló Supermassive Games állítólag 90 főt, az alkalmazottak 30%-át lehet kénytelen leépíteni. A Bloomberg megosztja az érintettek pontos számát, ám a stúdió hivatalos közleménye nem említi ezt a részletet.

A fejlesztő hivatalos fiókján közzétett közlemény szerint a csapat arra készül, hogy elbocsátja a munkaerő egy részét; a Bloomberg szerint ez az intézkedés körülbelül 90 alkalmazottat érintene.

„Nem titok, hogy a videojáték-ipar jelentős kihívásokkal néz szembe, és sajnos ez alól mi sem vagyunk immunisak” – írta a Supermassive Games az X fiókján. „Hosszas mérlegelés után és nagy sajnálattal, átszervezésre vállalkozunk a Supermassive Gamesnél. Ennek eredményeképpen konzultációs időszakba lépünk, amely várhatóan néhány kollégánk elvesztésével fog végződni”.

„Ezt a döntést nem hoztuk meg könnyelműen, sok erőfeszítést tettünk annak érdekében, hogy elkerüljük ezt az eredményt” – folytatódik a stúdió közleménye. „Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ez a folyamat mennyire nyugtalanító és nehéz lesz minden alkalmazottunk számára, és együtt fogunk dolgozni minden érintettel annak érdekében, hogy a folyamatot a lehető legnagyobb tisztelettel és együttérzéssel vezessük le. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy erőfeszítéseinket a fő erősségeinkre és a hamarosan megjelenő címeinkre összpontosítjuk, hogy biztosítsuk a vállalat további fenntarthatóságát.”

A Supermassive Games nem részletezi, hogy hány alkalmazottat érint a döntés. Ám a Bloomberg, ahogy a hír elején említettük, körülbelül 90 dolgozó közelgő elbocsátásáról számol be. Ez, figyelembe véve, hogy a csapat több mint 300 főből áll, a munkaerő közel 30%-ának elvesztését jelenti.

Sajnos ez ráadásul csak egy a sok elbocsátási hullám közül, amelyek 2024-ben kezdődnek.

Végső soron a videojáték-iparban olyan cégek hajtották végre ezt az intézkedést az elmúlt hetekben, mint a Microsoft, a Behaviour Interactive, a CI Games és az Embracer Group számos leányvállalatán keresztül.

Sőt, a fejlesztők, kiadók és nagyvállalatok több vezetője úgy becsüli, hogy a helyzet további két évvel meghosszabbodik.

Forrás: Bloomberg, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu