Final Fantasy VII Rebirth: fontos hibára hívta fel a figyelmet a Square Enix

A Final Fantasy VII Rebirth megjelenése előtt a Square Enix jelentése szerint a játék két lemezét egyes piacokon a gyártás során félrecímkézték…

 

 

A Square Enix bejelentette a Final Fantasy VII Rebirth világméretű megjelenésének kezdetén, hogy a játék Japánban és Ázsiában értékesített példányainak egy részét félrecímkézték. Ugyanis a Data Disc és a Play Disc feliratozását a gyártás során felcserélték. A Square Enix közleményt tett közzé a közösségi médiában. Továbbá utasításokat adott az érintett FF7 Rebirth játékosoknak, hogyan kerülhetik meg a problémát.

Ahogy a Final Fantasy VII Remake eredetileg két PS4-lemezen jelent meg 2020-ban, úgy a Rebirth fizikai példányai is két lemezen találhatóak.

Ezek a lemezek a Data Disc és a Play Disc. Mindkettő a játék PS5-re való telepítéséhez szolgál. A játékosoknak először a Data Disc-et kell használniuk a telepítés során, majd a Play Disc-re kell váltaniuk a telepítés befejezéséhez. Ezt a folyamatot követően már csak a Play Disc-re van szükség a játék elindításához. Tekintettel arra, hogy az FF7 Rebirth több mint 145 GB tárhelyet igényel, és hogy minden egyes PS5-lemez akár 100 GB adatot is tartalmazhat, érthető, hogy a Square Enix legújabb bejegyzésének fizikai másolatához két lemezre volt szükség.

Az FF7 Rebirth PlayStation Store-ból előretöltött kiadásaihoz nincs szükség fizikai lemezre. Azoknak a felhasználóknak, akik saját példányt szeretnének vásárolni, van néhány dolog, amit figyelembe kell venniük. A Square Enix szerint egy gyártási hiba miatt a Play Disc és az Data Disc címkéi felcserélődtek. A Square Enix a weboldalán közölte, hogy a gyártást a Sony végezte. Közölte, hogy az utóbbi cég a cikk írásakor még nem kommentálta a helyzetet.

Míg ez a probléma a jelenlegi hírek szerint Japánban és Ázsia egyes részein történt, egyelőre nem tudni, hogy a nyugati piacokat érintette-e a probléma – mindenesetre érdemes lesz odafigyelni nálunk is.

A Square Enix szerint azonban az egyes lemezek tartalma sértetlen maradt. Ergo, a játékosok egyszerűen alkalmazhatják a fordított logikát: a Play Disc-et használhatják a játék telepítéséhez, és az Data Disc-et a játék lejátszásához. A lemezhelyzet nem olyan megosztó a Final Fantasy VII Rebirth rajongók körében, mint a sárga festékkel kapcsolatos vita. Ám még nem tudni, hogy a Sony vagy a Square Enix visszatérítést nyújt-e az érintett felhasználóknak, vagy ritka gyűjtői darabnak tekintik.

Forrás: Square Enix

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu