Grand Theft Auto VI: vége a hibrid munkának; irány az iroda!

A Rockstar Games és a Take-Two kissé megmagyarázhatatlan indoklással akarja egy hónapon belül felfüggeszteni a kényelmesebbnek nevezhető munkamodellt.

 

A Bloomberg számolt be arról, amit Jenn Kolbe, a Rockstar kiadásért felelős vezetője mondott a stábnak. A cégnek olyan tervei vannak, hogy a hibrid munkamodellt felfüggesztik termelékenységi és biztonsági okokból, és szerintük tapintható előnye van annak, ha a munka személyesen történik a cég irodáiban. Eddig ez nem volt kötelező a pandémia miatt, és a hibrid munkamodell erre utal: ez a kifejezés ugyanis azt takarja, hogy hetente nem öt, hanem mondjuk két, esetleg három napot kellett az irodában dolgozni, a maradék időben pedig otthonról lehetett dolgozni (home office).

2022 szeptemberében több mint egy órányi Grand Theft Auto VI felvételt szivárogtattak ki a hackerek, akik be tudtak jutni a Rockstar Games szervereire. Ekkor eléggé korai állapotban, de már működés közben láthattuk a játékot, ami minden bizonnyal rekordokat fog döntögetni, pláne úgy, ha a Grand Theft Auto V-höz hasonlóan itt is több konzolgenerációra megjelenik. Tavaly decemberben az első hivatalos trailert is megkapta a GTA VI, igaz, ezt korábban kellett publikálni, mert ez is kiszivárgott. Ennek ellenére 24 óra alatt több mint 90 millió megtekintést hozott össze a YouTube-on, ami nagyon jó eredmény.

A Grand Theft Auto VI minden bizonnyal nem a következő üzleti évben fog megjelenni, azaz nem 2024 áprilisa és 2025 március vége között fog megjelenni PlayStation 5-re és Xbox Series-re, hanem csak később, de feltehetőleg továbbra is 2025 folyamán, talán valamikor ősszel, ahogy a GTA V is akkor indult el 2013-ban PlayStation 3-on és Xbox 360-on. Részben Vice City-ben (egy Miami-klónban) játszódik két főszereplővel, és az egyikük nő lesz.

Azt viszont nem értjük, hogy tényleg biztonsági okokból kényszerítik a dolgozókat ismét az irodába, vagy csak a vezetőség akar magának kellemes pillanatokat szerezni?

Forrás: VGC, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu