Újabb hihetetlen kütyün bírták működésre a DOOM-ot! [VIDEO]

A fűnyíró után ismét hallani egy olyan készülékről, amit nem videojátékra terveztek, és mégis felbukkant rajta az id Software legendás belső nézerű lövöldözős játéka.

 

Egy újabb lépéssel vagyunk közelebb a DOOM kaputelefon-portjához, esetleg a kenyérpirítós verzióhoz (bár az is lehet, hogy valamelyik ezek közül már létre is jött, és csak mi nem tudunk róla?), ugyanis most egy Wi-Fire is képes fogkefén indul el az id Software FPS-e. A fogkefés DOOM mögött Aaron Christophel áll, aki meghackelte az internetre kapcsolódni képes fogkefét, így egyedi firmware-t telepített rá, majd ezt követte az egyedi DOOM.

A Planck Mini fogkefe Wi-Fije eredetileg arra jó, hogy a gyerekeink fogmosási szokásairól tájékoztatást küldjön még akkor is, ha esetleg nem lennénk otthon. Kissé orwellinek hangzik, de nem ezen van a lényeg: a feltört fogkefe két GitHub-projekt segítségével jutott el oda, hogy azon a pirinyó kijelzőn futtassa a DOOM-ot. Az első Jeroen Domburgtól származik (ő egy karácsonyfa-díszen tette működőképessé Doomguy történetét), a másik pedig Simon Howard miniwadja, ami a játék méretét csökkenti jelentősen. Erre azért volt szükség, mert a fogkefében nincsen holmi 512 megabájtnyi flash tárhely. Mindössze 4 MB van! (Ennyit egy weboldal betöltésével összehozunk internetforgalomban!)

A fogkeféből értelemszerűen nem szól az E1M1, ugyanis nincs benne hangszóró, de azt nem is várhatjuk el. A DOOM remekül fut a kis készüléken, és egy egyszerű PC-s egérrel irányítani lehet, de a hangeffektek és a zene teljes hiánya miatt nem lenne egyszerű dolog így játszani, hiszen a démonok hangeffektjei segítenek abban, hogy felmérhessük a terepet és a hollétüket. A kijelző mérete pedig szintén nehezítő tényező, ugyanis még harminc éve is ennél sokkal nagyobb monitorokon játszhattunk!

A lent beágyazott videóban működés közben is láthatjuk, hogy az id Software legendás IP-jének kezdete hogyan funkcionál a Planck Minin. Ezek után már nem lesz egyszerű egyedi terméket találni, amin elfuthatna a DOOM.

Forrás: PCGamer. Github

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu