Star Wars: Dark Forces: még a dobozkép tartalma is felbukkan a remasterben!

Azért már a kilencvenes években is volt megtévesztő marketing!

 

Vagy legalábbis nem olyan egyszerű a helyzet. A Star Wars: Dark Forces 1995-ben jelent meg, és a CES-en (Consumer Electronic Show) ki lett állítva a játék, ahol demó pályaként felbukkant az ISD Avenger is. Ez a pálya szolgált a játék dobozképén is, de végül Kyle Katern első kalandjának történetében végül mégsem volt ott ez a helyszín. Pedig a küldetés (ami eredetileg az első lett volna) úgy alakult volna, hogy Kyle Katern a Csillagrombolót letámadja, hogy egy TIE Fighterrel elrepüljön, kezeiben a Halálcsillag terveivel.

Ehelyett végül a Secret Base nevű küldetés lett az első a Dark Forcesban, ugyanis a LucasArts szerint túl nehéz volt az eredeti koncepció. A játék dobozképén pedig az ISD Avenger drótvázas térképe ott maradt (a Big Box Collectionön alulról a második kép a borító jobboldali gerincén), és csak ennyi maradt belőle. Csakhogy a Dark Forces és Jedi Knight rajongó weboldalának, a df-21.netnek a Twitterén azt olvashatjuk, hogy a Star Wars: Dark Forcesből készült remasterben a kivágott pálya is ott van!

LuciusDXL, a nyílt forráskódú Force Engine alkotója segített a Nightdive Studiosnak a küldetés helyreállításában, ugyanis a LucasArts fejlesztési hagyatékában ott volt a pálya, amit egy új fájltípusra kellett alakítani, majd ismét össze kellett rakni, hogy végül játszható formátumú legyen. A remaster főmenüjéből egyből el lehet érni a pályát, ugyanis a sztoritól teljesen függetlenül jutott el a közönséghez. A Halálcsillag terveinek megszerzése még közel 30 évvel később is összetettnek tűnik: egy kapcsolóval megnyílik egy titkos szoba, majd egy másik kapcsoló segítségével a titkos helyszínen egy bukóajtót tárhatunk fel, és a híd oldalán, a hajó szellőzőcsatornáján keresztül találhatjuk meg a rejtett bejáratot…

A Star Wars: Dark Forces Remastered amúgy február 28-án jelent meg, és ez rakta le az alapköveket abban, miszerint Kyle Katarn kalandjai során gyakran felbukkanhat a „mégis hova a fenébe kell innen menni?” kérdés…

Forrás: PCGamer, Big Box Collection, Github

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu