PlayStation 5 Pro: már az AMD is a felskálázó technológiájáról beszél!

A Sony félgenerációs konzolfrissítése még be sem lett jelentve, de valószínűleg hamarosan a cég be fogja mutatni.

 

Ma már beszámoltunk arról, hogy az AMD újgenerációs FSR-en dolgozik, azaz a FidelityFX Super Resolutionből egy olyan változatot hoz össze „a piros cég”, amely követi az ipari szokásokat, így az Nvidia és az Intel után ők is mesterséges intelligencia-alapú felskálázó technológiával rukkolhatnak nemsokára elő. És ezt valószínűleg a PlayStation 5 Pro-ban is viszont fogjuk látni, ugyanis a Microsoft és a Sony konzoljai is az AMD processzoraira és grafikus chipjeire építenek.

Mark Papermaster, az AMD technológiai vezetője a No Priors YouTube-csatornán bukkant fel. Gépi tanulással, technológiával és startupokkal foglalkozik a csatorna, és a mesterséges intelligencia használata miatt jogos Papermaster felbukkanása. Elmondta, hogy az idei év nagy lesz az AMD-nek, mert minden eszközükben, így a játékra szánt technológiában is alkalmazni fogják az MI-s felskálázást. Ez arra utal, hogy már idén meg fognak jelenni olyan termékek, amikben ezt látni fogjuk. És mi az, ami a pletykák szerint az év vége felé jut el a boltokba? A PlayStation 5 Pro!

A PlayStation 5 Pro mesterséges intelligenciát használó felskálázása a GPU-n, azaz a konzol grafikus chipjén fog futni, ugyanis a Viola kódnevű APU (egy áramkörre integrált processzor és grafikus chip) nem rendelkezik NPU-val (MI-gyorsítóval) a pletykák szerint. Ha az AMD ennyire nyíltan beszél a mesterséges intelligenciáról, minden bizonnyal közösen dolgozott a cég a Sony-val a technológia kivitelezésében.

Mindez még nem hivatalos, ugyanis a Sony még nem is közölte, hogy igen, valóban készül a PlayStation 5 Pro, de tavaly is hónapokon keresztül hallottuk a pletykát, miszerint egy olyan konzolt tervezett a cég, amibe nem építik alapból be a Blu-ray meghajtót, és ősszel ez az áttervezett PS5 meg is jelent… ebből adódóan minden bizonnyal van valamennyi igazságtartalma a pletykáknak.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu