A Helldivers 2 fejlesztője reagált egy sokakat megosztó kérdésre – íme, mit válaszolt!

Egy Helldivers 2 fejlesztő nemrég megszólalt az interneten, együttérzésre és egységre szólított fel, miután játékának rajongói lefitymáló kijelentéseket tettek a Halo-ra.

 

 

A Helldivers 2 egyik fejlesztője nemrég reagált egy Twitteren megjelent bejegyzésre. Ebben a játékát a Microsoft legendás Halo franchise-ához hasonlították. A Helldivers 2 jelenleg az egyik legnépszerűbb videójáték az interneten. Rekordokat döntögetve a PlayStation Store-ban és a Steamen egyaránt. A játék szó szerint egyik napról a másikra vált szenzációvá, de nem mutatja jelét, hogy a közeljövőben lassulna.

Ha azt mondanánk, hogy a Helldivers 2 megjelenése sikeres volt, azzal elég enyhén fogalmaznánk, a játék ugyanis jobbra-balra rekordokat döntöget.

Folyamatosan az első öt legtöbbet játszott játék között van a Steamen. A játékosok száma és az eladási számok pedig a PlayStation 5-ön is felülmúlják a várakozásokat. A játék akár négy játékost is bevethet a zord idegen környezetben, ahol nagyon korlátozott mennyiségű erőforrást kell felhasználniuk ahhoz, hogy teljesítsék küldetésüket.

 

A Helldivers 2 fejlesztője felszólal a negatív összehasonlítások ellen

 

Egy Twitteren közzétett bejegyzés szerint a Helldivers 2 jobb, mint a Halo franchise egésze. Ez bizonyára merész állítás, de legalább 1000 másik ember is egyetértett vele. Ez az összehasonlítás azonban nem tetszett a Helldivers 2 fejlesztőjének, Johan Pilestedtnek. Ő azt kérdezte:

„Miért kell összehasonlítani? Csak hagyjuk, hogy a játékosok mindkettőt szeressék és élvezzék, akár egyiket, akár a másikat. Több együttérzésre és összefogásra van szükségünk a világban, és kevesebb rivalizálásra”.

A fejlesztő felteszi a kérdést, hogy a játékosoknak miért kell állandóan összehasonlítaniuk a népszerű címeket. Kijelentve, hogy a világnak több együttérzésre és egységre van szüksége. Bár a játék hihetetlenül erőszakos és szatirikus, ez az üzenet magában a játékban is tükröződik. Hiszen a játékosoknak jó kommunikációs készségekre és általános barátságosságra alapozva kell győztes csapatot alkotniuk. A két játék általános esztétikája hasonló. A Helldiverek a Halo-sorozat ODST-kapszuláihoz hasonló kapszulákon keresztül zuhan le különböző lakhatatlan bolygókra. A tényleges játékmenet azonban meglehetősen eltérő.

A játék a 2015-ben megjelent eredeti Helldivers-t követi. Ezt ugyanaz az Arrowhead Studios fejlesztett, mint a folytatást. Az eredeti játék mindig is népszerű volt. Ám a sorozat rajongói soha nem gondolták volna, hogy a folytatás úgy meghódítja a világot, ahogyan tette.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu