Rosszabbul fogy a Final Fantasy VII Rebirth, mint az előző rész?!

A Final Fantasy VII Rebirth szinte általános elismerést kapott, de az eladások tekintetében legalább egy régióban lemaradhat az FF7 Remake mögött…

 

 

A Final Fantasy VII Rebirth eddig jó fogadtatásban részesült a játékosok körében. Ám egy új jelentés szerint az eladások terén lemaradhat elődje mögött. Az FF7 Remake-saga második része a múlt héten végre megjelent, és ott folytatja, ahol az első játék abbamaradt. Cloud és szövetségesei elhagyják Midgar városát, hogy elmeneküljenek a Shinra erői elől. Az FF7 Rebirth az eredeti, 1997-es PS1-es klasszikus cselekményét követi a második korong végéig, új történettel és mellékes tartalmakkal bővítve a történetet.

A Final Fantasy VII Rebirth eddigi értékelései túlnyomórészt pozitívak voltak, a dicséretek nagy része a játék magával ragadó cselekményét és a több órányi játszható tartalmat dicséri.

Az FF7 Rebirth a legendás JRPG-franchise ötödik legjobban értékelt darabja. Csak a Final Fantasy IX, a Final Fantasy VI, a Final Fantasy XII és a Final Fantasy X előzi meg. Az FF7 Remake Intergrade, a Remake 2021-es PS5-frissítése legalább két hellyel az FF7 Rebirth mögött áll. Azonban az első bejegyzés egy fontos területen még mindig megelőzheti a folytatást: az eladások terén.

A GamesIndustry.biz vezetőjének, Christopher Dringnek Twitter-bejegyzése szerint a Final Fantasy VII Rebirth az Egyesült Királyságban a dobozeladások tekintetében lemaradt az FF7 Remake mögött. A nyitóhétvége közel 30%-kal maradt el. Ahogy Dring rámutat, az FF7 Remake éppen akkor jelent meg először, amikor az Egyesült Királyságban elkezdődött a COVID-19 zárlat. Mindez hatással volt a saját fizikai eladásaira.

Ez azonban csak a fizikai eladási adatokra vonatkozik, mivel a Final Fantasy VII Rebirth digitális eladási adatai csak a hét végén jelennek meg.

 

A Final Fantasy VII Rebirth fizikai eladásai elmaradnak az FF7 Remake-től

 

Christopher Dring legutóbbi bejegyzésének kommentszekciója tele van találgatásokkal arról, hogy az FF7 Rebirth miért maradhat el elődjétől az eladások tekintetében. Sokan úgy vélik, hogy ez a fizikai adathordozókat a digitális játékok helyett megvásárló játékosok számának csökkenése miatt lehet.

Egy másik feltételezett tényező, hogy a PlayStation 5 még mindig kisebb játékosbázissal rendelkezik, mint a PS4 a Final Fantasy 7 Remake 2020-as megjelenésekor, ami nem kis részben a COVID által a PS5 életének első néhány évében okozott ellátási hiányosságoknak köszönhető.

Mindenesetre meg kell ismételni, hogy Christopher Dring jelentése, miszerint az FF7 Rebirth eladásokban elmarad a Remake mögött, csak a fizikai példányokra vonatkozik. Ráadásul csupán az Egyesült Királyságban. A Final Fantasy VII Rebirth esetében a digitális megjelenési adatok beszámítása után a bejelentett eladási számok akár még növekedhetnek is. Különösen, ha figyelembe vesszük a játék február végi megjelenése óta kapott pozitív kritikákat…

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu