Sea of Thieves: még ki se jött PS5-re, de már most megéri a Microsoftnak!

A Rare kalózjátéka még el sem rajtolt a Sony kurrens-gen konzolján, de már most bizonyítja, hogy mennyire sok értelme van az exkluzivitás felfüggesztésének.

 

Néhány napja indult el a Sea of Thieves PlayStation 5 verziójának előrendelése a PlayStation Store-on, és Benji Sales szerint az akció-kaland játék már most az előrendelői toplista élén áll az Egyesült Államokban, megelőzve sok népszerű franchise-ot, így az MLB The Show 24, a Dragon’s Dogma II és az Elden Ring: Shadow of the Erdtree is lemaradt. A tweet bár csak az amerikai toplistáról beszélt, már Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Németországban is a Sea of Thieves áll az élen. Spanyolországban a dobogó harmadik helyére fért fel.

Néhány napja ezt írta a Rare: „Örömmel osztjuk meg, hogy a Sea of Thieves már előrendelhető PlayStation 5-re három új kiadással, amelyek ma jutnak fel a PlayStation Store-ra. A lelkes leendő kalózok mostantól előrendelhetik a játék standard kiadását, a Deluxe Editiont vagy a Premium Editiont a PlayStation Store-ból, amelyek számos előnyt és bónuszt tartalmaznak.” Az előrendelők exkluzív kozmetikus tárgyakat kapnak (Ruby Viper Cutlass, Pistol, Blunderbuss, Eye of Reach), továbbá egy Scarlet Storm Parakeet pet a Kraken és Sea Dog kosztümökkel is jár.

A Rare játékának története alátámasztja azt, amiről a minap beszámoltunk a hírekben: Shawn Layden, a PlayStation egyik korábbi amerikai vezetője szerint az exkluzivitás a játékok Achilles-sarkává válnak a nagy költségvetésük miatt, és ha minél több platformra adják ki őket, annál nagyobb közönséget tudnak megszólítani, így az eladások is nőni fognak, azaz a Microsoft is sokat kaszál a Sony-n történő értékesítésből (a Sony Xboxon is elérhető játéka, az MLB The Show inkább Észak-Amerikában népszerű, ugyanis baseball sportjátékról van szó).

A Sea of Thieves 2018-ban jelent meg Xbox One-ra és PC-re, és az Xbox Series port után most PlayStation 5-re tart, ahol április 30-ától lesz elérhető teljes cross-play támogatással.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu