Idén is született magyar siker az Oscar-díjátadón!

MOZI HÍREK – A Szegény párák díszletberendezője, Mihalek Zsuzsa két kollégájával megosztva nyerte el az arany szobrocskát a 96. Oscar-díjátadón tegnap este.

 

 

Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt.

A szobrot munkatársai, Heath és Price vették át. Beszédükben azt mondták, sajnálják, hogy magyar kollégájuk nincs ott. Mihalek februárban a brit BAFTA-díjat is megkapta, de azon az átadón sem tudott jelen lenni.

Az IMDb szerint Mihalek Zsuzsa az 1980-as években díszlettervezőként kezdte pályafutását. Mihalek korábban dolgozott a Csinibaba, a Werckmeister harmóniák, az Argo című filmen, de olyan Magyarországon forgatott nemzetközi produkciókban is, mint a Suszter, szabó, baka, kém és az Atomszőke.

A legutóbbi magyar Oscar-díjas is díszlet- és produkciós tervező volt. Sipos Zsuzsanna a Dűne című filmben végzett munkájáért nyert, megosztva Patrice Vermette díszlettervezővel.

Forrás: HVG, Hungary Today

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu