Final Fantasy XVI: fontos infókat osztottak meg a fejlesztők a PC-s változatról!

Miközben a Final Fantasy XVI a Rising Tide DLC megjelenésére készül, a Square Enix egyik kulcsfontosságú fejlesztője friss információkat közöl a játék közelgő PC-s portjáról.

 

 

A Final Fantasy XVI producere, Naoki Yoshida jó hírekkel szolgált a játék PC-s portjára váró rajongóknak. Ugyanis egy interjúban kijelentette, hogy a port a fejlesztés „végső optimalizálási fázisában” van. Yoshida azt is kijelentette, hogy az FF16 PC-s verziójából a megjelenés előtt egy demó is kijöhet. Ám pontos dátumokat nem árult el sem a demó, sem a játék megjelenésével kapcsolatban.

A hír akkor érkezett, amikor a Square Enix és a Creative Business Unit 3 a Final Fantasy XVI második kiegészítőjének, a The Rising Tide-nak a megjelenésére készült.

Bár a bővítménynek a cikk írásakor még nincs pontos megjelenési dátuma, a The Rising Tide a tervek szerint tavasszal érkezik. Az Echoes of the Fallen DLC-hez hasonlóan a The Rising Tide is közvetlenül az FF16 végső csatája előtt játszódik majd. Az alapjátékból feltűnően hiányzó vízi Eikon, Leviathan the Lost eredetét tárja fel. A The Rising Tide felfedésével egy Ifrit és Leviathan közötti harcra utaltak.

Addig is, a Final Fantasy rajongóknak, akik már alig várják, hogy PC-n is játszhassanak a franchise tizenhatodik részével, már nem kell sokat várniuk. A Game Informernek adott interjúja szerint Yoshida elmondta, hogy a Final Fantasy XVI PC-s portja az optimalizálás utolsó fázisában van. A szükséges rendszer-specifikációk elég magasak lehetnek. 2023 decemberében Yoshida megerősítette, hogy az FF16 PC-s játékának egyik követelménye egy SSD-meghajtó lesz. Azonban további specifikációkat nem mondott, amikre a PC-s játékosoknak szükségük lesz a játékhoz.

Yoshida emellett azt is elmondta, hogy a Final Fantasy XVI PC-s megjelenése „nem lesz túl távoli a jövőben; nem egy év múlva lesz, nem két év múlva lesz, valószínűleg ennél rövidebb lesz [a várakozási idő]”.

Yoshida azonban arra is megkérte a rajongókat, hogy várjanak még egy kicsit, hogy megtudják, mikor érkezik hivatalosan az FF16 PC-s portja. Emellett Michael-Christopher Koji Fox lokalizációs igazgató és Takeo Kujiraoka DLC-igazgató is beszélni fog a PAX East-en a The Rising Tide-ról. A panel a Twitch-en és a YouTube-on is közvetítésre kerül március 22-én, pénteken, keleti idő szerint 11:30-kor. Hogy a The Rising Tide mellett szóba kerül-e a PC-s port is, az még nem derült ki.

A The Rising Tide és a várva várt Final Fantasy XIV: Dawntrail között Yoshida és a Final Fantasy franchise még mindig többet kínál a rajongóknak 2024-ben. Hogy mikor érkezik meg hivatalosan a The Rising Tide DLC és az FF16 PC-s portja, azt csak az idő fogja megmutatni.

Forrás: Game Informer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu