Final Fantasy XIV: lehet crossover a Final Fantasy VII-tel, de legyünk türelemmel!

A játék producere arról is beszélt, hogy miért nem lehet szó arról, hogy az MMO történetén ingyen is végig tudjunk menni.

 

A PCGamer egy részletesebb interjút készített Yoshida Naokival, azaz Yoshi-P-vel a Final Fantasy XIV-ről. Ebben a játékban több rész is felbukkant (a III kristálytornya ihlette raidek, FF XIII és XV crossoverek…). A Dawntrail néven érkező kiegészítő is folytatja az utalásokat (az Echoes of Vana’diel, a szövetségi raidek a Final Fantasy XI-re, az előző MMO-ra utalnak; a Pelupelu törzs pedig a Final Fantasy X-ből származik). De még bőven van potenciál további crossover tartalmakra.

„Számos tervünk és ötletünk van, és továbbra is a sorozat különböző címeinek lényegét fogjuk beépíteni, hogy a Final Fantasy-sorozat „vidámparkjaként” szolgáljon. Egyszerűen fogalmazva, az én személyes vágyam az, hogy komolyan megközelítsük [a Final Fantasy 7-et], de mivel a Final Fantasy 7 Remake sorozat fejlesztés alatt áll, nem akarok az útjukba állni. Nagyon örülnék, ha a Remake-sorozat befejezése után tudnánk együtt csinálni valamit, és szeretném megkérni a játékosokat, hogy támogassák a Final Fantasy 7 Remake-sorozatot is, hogy ez minél hamarabb megtörténhessen!”, mondta Yoshi-P, aki tehát arra vár, hogy a harmadik rész elkészüljön a remake-ből (talán nem négy részre bontja a Square Enix).

Az MMO már az ötödik kiegészítőjét várja, és így 300-400 órát lazán bele lehet ölni csak a történetbe. Lehet fizetni azért, hogy a sztorit átugorjuk, de a Dawntrail új történetvonalat kezd, ezért joggal lehet kérdezni, hogy át lehet-e másképp ugrani az előző kiegészítőig, az Endwalkerig tartó történetet. Erre is válaszolt Yoshida: „A történethez jelenleg nem tervezünk semmiféle új kihagyási funkciót. Ez egy olyan dolog, ami miatt folyamatosan tépelődöm, és már befejeztük egy olyan funkció megvalósítását, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy akkor is megismerjék a történetet, a helyszínt és a karaktereket, ha kihagyják a sztorit. Aggódom amiatt, hogy ha a világszerte elismert történet egy funkció segítségével átugorható, akkor maga a Final Fantasy XIV értéke csökken. Eddig az FF14 úgy tudott tovább fejlődni, hogy a történet maradt a középpontban. Mint ilyen, kérem, hadd gondolkozzam el ezen még egy kicsit. Természetesen megértelek [az egyre ijesztőbbé váló történethosszal kapcsolatban], úgyhogy emiatt nem kell aggódnod.”

Remélhetőleg lesz olyan megoldás, ami mindenkinek megfelel.

Forrás: PCGamer,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu