Gina Carano kitálalt: újabb részletek derültek ki a Disney-vel kirobbant konfliktusáról!

MOZI HÍREK – Gina Caranót, A Mandalóri népszerű színésznőjét a COVID-19 vakcinákkal kapcsolatos ellentmondásos közösségi médiás posztok sorozata és a személyes névmások használata után rúgták ki a sorozatból.

 

 

Három évvel azután, hogy kirúgták A Mandalóriból (The Mandalorian), Gina Carano kitálalt a sorozatból való elbocsátásáról és a Lucasfilm és a Disney ellen folyó perről.

A színésznő és ex-MMA harcos a The Hollywood Reporternek adott új interjújában beszélt a „tiszteletlenségről” és a „szégyenről”, amit a kirúgása után érzett. „Csak feküdtem és sírtam és sírtam” – mondta Carano, aki állítása szerint akkor értesült kirúgásáról, amikor a cég online közleményt adott ki. „Magzatpózba gömbölyödtem. Nem mintha nem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet. Hanem az, hogy el sem tudtam képzelni, hogy egy ilyen borzalmas nyilatkozatot adnak ki rólam, miután velem dolgoztak – a világ legerősebb szórakoztatóipari cége, amelyik ilyet mond rólam”.

A színésznő 2021 februárjában veszítette el a Star Wars zsoldos Cara Dune szerepét, ellentmondásos közösségi médiás posztok sorozata után.

Amellett, hogy a világjárvány során a COVID-19 vakcinák ellen foglalt állást, és arra utalt, hogy a 2020-as elnökválasztás „választási csalás” eredménye volt Donald Trump cáfolt választási csalásról szóló állításai közepette, a színésznő mindkét témában dezinformációt terjesztő mémeket osztott meg. A helyzet azután csúcsosodott ki, hogy újraposztolt egy olyan mémet, amely az eltérő politikai véleményt a náci Németországban élő zsidósághoz hasonlította.

A posztot védve Carano most azt mondta, hogy „csak volt értelme – ne gyűlöld a szomszédodat. Mielőtt a nácik olyan erősek lettek volna, mint amilyenek lettek, el kellett érniük, hogy gyűlöld a melletted élő embert. Így jutunk veszélyes helyekre. És a történelem valóban megismétli önmagát”.

Ezt követően pert indított a kaliforniai szövetségi bíróságon, amelyben jogtalan felmondásra és diszkriminációra hivatkozott, és azt kérte, hogy a Lucasfilm helyezze vissza őt Cara Dune szerepébe.

Elon Musk segít finanszírozni Carano keresetét. „Szerintem elég hihetetlen, amit tesz” – mondta a lány a támogatásáról. „Sok milliárdos teszi a pénzét arra, hogy szigeteket vásároljon és bunkereket építsen. Elon Musk arra használja a pénzét, hogy hatalmas igazságtalansági harcokat vívjon”.

 

 

MOZI HÍREK - Gina Carano részleteket árul el első projektjéről a "Mandalorian" óta; a színésznő a "The Hitcher" írója, Eric Red által írt bosszú-thrillerben fog szerepelni.

 

 

Gina Carano és a személyes névmások

 

A 2021-es tweetjei előtt Carano a közösségi médiában a személyes névmások használatát is kritizálta. A színésznő visszautasította azt az ötletet, hogy a Twitter biojában a transz közösséggel való szolidaritás kifejezéseként névmásokat osszon meg. Ehelyett a „boop/bop/beep” szavakat tette hozzá. Később ezt eltávolította, miután beszélgetett a Mandalorian főszereplőjével, Pedro Pascallal, aki elmagyarázta, hogy a névmásoknak sokak számára milyen jelentősége van az életrajzokban. Ám fenntartja, hogy a transz közösség kigúnyolása soha nem állt szándékában.

„Voltak férfi publicistáim, akiknek ugyanolyan méretű lábuk volt, mint nekem, és a cipőmben futkároztunk, és felpróbáltuk a ruháimat” – mondta az outletnek. „Egyszerűen elegem volt. Úgyhogy úgy voltam vele, hogy ‘Rendben, majd írok valamit az életrajzomba: ‘boop/bop/beep’ Azt gondoltam, hogy ez aranyos, mint R2-D2”.

Carano elmondta, hogy az incidens hatására a Lucasfilm és a Disney HR osztálya „átnevelő tábort” tervezett neki, amely magában foglalta a médiatréninget és egy beszélgetést a GLAAD két transznemű képviselőjével.

Arra is felkérték, hogy adjon ki egy bocsánatkérést. Ám azt mondta, hogy napokig tartó oda-vissza szerkesztések után a Lucasfilm lemondott erről az erőfeszítésről.

„Boop/bop/beep? Komolyan? Ez volt a vég kezdete számomra?” mondta Carano, most visszagondolva a vitára. „Egy 20 éves karrier, a vér, verejték és könnyek a harcban? Soha nem kompromittáltam magam egy állásért. Soha nem kerültem [olyan] rossz helyzetbe, ahol bármi helytelent tettem volna. Tiszta és világos úton jutottam el oda, ahová eljutottam, és csak mentem tovább. A boop/bop/beep lett a vége?”

A színésznő, aki most arra koncentrál, hogy „tisztázza a nevét”, folytatta: „Nem találsz bennem egy tökéletes embert, de egy olyan embert találsz, aki a legjobbat hozta ki magából Hollywood történelmének egyik legagresszívabb szükségtelen lemondása alatt” – mondta.

„Ez volt életem egyik legkeményebb fejlődési szakasza, és nem tervezem elpazarolni, amit tanultam”.

A kirúgása előtt Gina Carano szerepelt a The Mandalorian első két évadában. Várható volt, hogy a később törölt spinoff-sorozat, a Rangers of the New Republic főszereplője lesz.

Forrás: THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu