A holló eredeti rendezője elmondta véleményét a készülő remake-ről!

MOZI HÍREK – Alex Proyas úgy véli, hogy A holló (The Crow) Brandon Lee örökségének bizonyítékaként kell, hogy megmaradjon.

 

 

A Lionsgate közelgő remake-je, az 1994-es klasszikus, A holló (The Crow) ellentmondásosnak bizonyult. Sokan izgatottságuknak adtak hangot, míg mások szerint az eredeti filmet békén kellene hagyni. Az utóbbi kategóriába tartozik Alex Proyas, az 1994-es film rendezője. Ő nemrég csalódottságának adott hangot, hogy a remake továbblép.

„Igazán nem okoz örömöt, ha negatívan ítélik meg bármelyik filmes kolléga munkáját.” – írta Proyas a Facebook-oldalán. „És biztos vagyok benne, hogy a stábnak és a stábtagoknak tényleg csak jó szándékuk volt, ahogyan mindannyiunknak minden filmnél. Szóval fáj, hogy többet kell mondanom erről a témáról, de azt hiszem, a rajongók reakciója sokat mond.”

„A THE CROW nem csak egy film. Brandon Lee meghalt a forgatása közben, és az elvesztett zsenialitása és tragikus elvesztése bizonyítékaként fejezték be. Ez az ő öröksége. Ennek így kell maradnia.”

Hollywood történetének egyik leghírhedtebb tragédiája az eredeti film forgatásán történt. Lee, a film sztárja és Bruce Lee harcművész fia meghalt, miután egy kellékfegyverrel gyomron lőtték. Lee halála előtt befejezte a legtöbb jelenetet, így a filmet az ő emlékének szentelték. A film, amely az azonos című képregénysorozaton alapult, egy meggyilkolt zenészt (Lee) követett nyomon. Őt egy mágikus holló hozza vissza az életbe, lehetővé téve számára, hogy megbosszulja saját és menyasszonya meggyilkolását is. Az 1994-es film hatalmas siker lett, és a megjelenése óta sokan, például Proyas is, a projekt rebootolása ellen érveltek.

 

Egyesek szerint A holló el van átkozva

 

Habár A holló számos folytatást szült, a Lionsgate volt az, amely végül képes volt az eredeti film rebootját elindítani. (Miután számos más próbálkozás kudarcot vallott.) Ez sokakat arra késztetett, hogy a filmet elátkozottnak titulálják.

Ugyanis a reboot számos iteráción és sztárszereplőn ment keresztül egészen 2008-ig, mielőtt a Lionsgate végre képes volt leszögezni.

A film 2024-es változatában Bill Skarsgård játssza majd a címszerepet. Ez nem meglepő választás, tekintve, hogy olyan ijesztő karaktereket játszik, mint például Pennywise Stephen King IT-sorozatában. Mellette FKA Twigs alakítja majd a menyasszonyát, Shelly-t, valamint Isabella Wei, Danny Huston, Jordan Bolger, Sami Bouajila és Laura Birn is feltűnik. A remake rendezője, Rupert Sanders elismerte a film körüli vitákat.

A film premierjét június 7-re tűzték ki az USA-ban.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu