PlayStation 5 Pro: a mostani PS5-ös játékok képminőségét is sokkal javítja? [VIDEO]

A konzol mesterséges intelligenciát felskálázó technológiája, a PlayStation Spectral Super Resolution (innentől csak PSSR-ként rövidítve) mellett a RAM is jó változásokat hozhat.

 

A PlayStation 5 Pro az idei év legrosszabbul őrzött hardveres titka lesz, és nem véletlenül bukkan fel ilyen gyakran a hírekben, ugyanis egyre több részlet szivárog ki a konzolról, és egyre hitelesebb publikációk beszélnek róla. Az IGN megerősítése után most a Digital Foundry elemezte a konzol kiszivárgott specifikációit, és ebből egy technikai elemzést készített, de mi igyekszünk csak az új részletekre összpontosítani.

A PSSR a site szerint „bármelyik” létező PlayStation 5-ös játékra visszaportolható, amivel sokkal jobb képnisőgéet kaphatunk. A Sony szerint kb. 250 megabájt memória kell neki, és a fejlesztők szerint a visszaportolás nem nehéz. A PlayStation 5-ön futtatott PlayStation 4-es címeknél az volt kötelező, hogy a modern fejlesztői környezeteken fusson, de a PSSR könnyebbé teheti a már megjelent, és nem a legjobb képminőséggel rendelkező PS5-ös címek feljavítását. Ilyenből sok van az alacsony belső felbontás és az FSR 2-es (AMD-s) felskálázás miatt. A PlayStation 5 Pro a jobb GPU teljesítmény és a PSSR miatt hozhat javulást.

A PlayStation 5-ben jelenleg a játékok számára 12,5 GB memória áll rendelkezésre. A PlayStation 5 Pro ennél 1,2 GB-tal többet kínál, így 13,7 gigabájt lesz elérhető. Az alap PlayStation 5-nek elég volt ennyi a 4K-s kijelzőhöz, és leszámítva a PSSR számára szükséges 250 megabájtot (ami a plusz 1,2 GB-nak a negyedét sem teszi ki), továbbá a sugárkövetéses funkciókat (a sugárok visszapattanását kalkuláló BVH struktúrák) leszámítva a fejlesztők azt csinálhatnak a plusz memóriával, amit akarnak. Ha az alap 12,5 GB betelik a sugárkövetéses funkciók nélkül az alap PlayStation 5-ön, akkor most a PlayStation 5 Pro-n lesz nekik plusz memória.

Most már tényleg csak az a kérdésünk, hogy a Sony mikor leplezi le a PlayStation 5 Pro-t, és mikortól, mennyiért lesz megvásárolható…

Forrás: WCCFTech, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu